Με ένα κερί στο Σύνταγμα την παραμονή της ετυμηγορίας για την Χρυσή Αυγή

Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Κάλεσμα στους Αθηναίους να παραβρεθούν στο Σύνταγμα κρατώντας ένα κερί την Τρίτη το βράδυ, παραμονή της ετυμηγορίας για την Χρυσή Αυγή, απύηθυναν η «Αλληλεγγύη για όλους» και η «Art Attack».

Δείτε το κάλεσμά τους για την εκδήλωση στο Σύνταγμα :

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/10 ΩΡΑ 8.30 μ.μ.*

Η δίκη της ΧΑ για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι, για ευνόητους λόγους που την περιέχουν αλλά και την ξεπερνούν κατά πολύ, πολιτικά η σημαντικότερη δίκη, εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Για επίσης ευνόητους λόγους, υπάρχει η αναγκαιότητα αυτό η Κοινωνία των Δημοκρατικών Πολιτών να το Υπενθυμίζει ως την τελευταία στιγμή. 

Δημοκρατικοί πολίτες μαζεύονται με ένα κερί την παραμονή, Τρίτη 6/10, ώρα 8.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, το ακροτελεύτιο άρθρο του οποίου, πριν το αλλάξουν, κάποτε γέννησε ένα ακόμη συγκλονιστικό κίνημα με έντονη τη μίξη πολιτικής και πολιτισμού.

– Η Τάνια Τσανακλίδου θα διαβάσει αντιφασιστική ποίηση

– Η Μάνια Παπαδημητρίου θα διαβάσει αντιναζιστική πεζογραφία

– Ο Βαγγέλης Βαροτσάκης από το Αλληλέγγυο Θέατρο Ηλιούπολης θα προσφέρει αποσπάσματα από το Τρόμος και Αθλιότητα στο Γ’ Ραιχ του Μπ. Μπρεχτ

– Ο Κωνσταντίνος Γκράχαμ (+2018) διαβάζει στίχους του Π. Φύσσα, τους οποίους είχε μεταφράσει στα Γαλλικά (βιντεοπροβολή).

Συντονισμός: Ελένη Καρασαββίδου και Αναστασία Πολίτη

*Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας (απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων από όσους κι όσες θα παραβρεθούν) στο Μικρό Σιντριβάνι της Πλατείας Συντάγματος δίπλα από την οδό Όθωνος. 

Σε περίπτωση που ακυρωθεί λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην δωρεάν πλατφόρμα jitsi στην διεύθυνση: https://meet.jit.si/PavlosFyssasSyntagmaMnimi

Την αίτηση στον Δήμο Αθηναίων έκαναν η Αλληλεγγύη για Όλους και η Πολιτιστική Ομάδα «Art Attack».

Ευχαριστούμε την κ. Μάγδα Φύσσα για την αποδοχή της εκδήλωσης.

Καλούν οι: Αλληλεγγύη για όλους, Art Attack.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει