Με αντι-NAVTEX απαντούν Ελλάδα και Κύπρος


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 09:45

Με αντι-NAVTEX απαντούν Ελλάδα και Κύπρος στην τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, η αντι-Navtex Ελλάδας και Κύπρου αφορά στην ίδια περιοχή ερευνών για την οποία εξέδωσε τη Navtex η Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, ελληνικά πολεμικά έχουν πλεύσει στην περιοχή, σχηματίζοντας ένα πλωτό «τείχος» από τη Σαμοθράκη έως τη Ρόδο.

Τουρκία: Η NAVTEX είναι μέσα στη δική μας υφαλοκρηπίδα

Την ίδια ώρα, σε νέα πρόκληση προχώρησε σήμερα η Τουρκία, απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και στο διάβημα για τα όσα κάνει ανοιχτά από το Καστελόριζο.

Η Τουρκία «απάντησε» στην Ελλάδα ότι «η NAVTEX για το Καστελόριζο είναι μέσα στη δική μας υφαλοκρηπίδα». 

«Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα για διάλογο με την Ελλάδα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα όπως προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο» αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσής του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία κατηγορεί τη χώρα μας για μαξιμαλιστικές θέσεις αναφορικά με το Καστελόριζο, που, όπως λέει, δεν έχουν σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, επαναλαμβάνοντας πως το Καστελόριζο είναι 580 χλμ. μακριά από την ηπειρωτική χώρα και μόλις δύο χλμ. από τα τουρκικά παράλια.

Να σημειωθεί ότι, όπως έγινε γνωστό, σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί υπό τον Ταγίπ Ερντογάν και παρουσία του ΥΠΕΞ, αλλά και των αρχηγών όλων των όπλων.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 09:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει