Με διαμάχη στο πρόσωπο του αντιπροέδρου ξεκίνησε το συνέδριο του Εργατικού ΚόμματοςΜε μία διαμάχη στο εσωτερικό του κόμματος ξεκίνησε το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού κόμματος, στο Μπράιτον. Οι φιλονικίες διαφάνηκαν χθες το βράδυ, όταν με πρωτοβουλία της αριστερής πτέρυγας των υποστηρικτών του επικεφαλής του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, επιχειρήθηκε η απομάκρυνση του αντιπροέδρου του κόμματος, Τομ Γουότσον, κυρίως λόγω της άποψής του ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε ένα δημοψήφισμα για το Brexit, παρά στις εκλογές.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν αποδέχεται ούτε συμφωνεί με την επιμονή του Τομ Γουότσον να δοθεί προτεραιότητα σε ένα νέο δημοψήφισμα και ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα του κόμματος παραμένει η διασφάλιση των εκλογών, μόλις αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Ο Τομ Γουότσον εδώ και καιρό ισχυρίζεται σε δηλώσεις του ότι το κόμμα κάνει λάθος να επικεντρώνεται στο θέμα των εκλογών. Αντίθετα, λέει, πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα του Brexit με ένα δημοψήφισμα και στη συνέχεια να υπάρξει ενιαίος αγώνας σε εκλογές για την κοινωνική ατζέντα των Εργατικών.

Οι θέσεις του αυτές τον έφεραν αντιμέτωπο με την επίσημη θέση των Εργατικών και του Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει δημόσια διαφωνία ανάμεσα στα δύο ηγετικά πρόσωπα.

Μέλη της οργάνωσης Momentum, που στηρίζουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέθεσαν πρόταση σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη της διοικητικής αρχής του κόμματος, με την οποία ζήτησαν την κατάργηση της θέσης του αντιπροέδρου, σημαίνοντας την απομάκρυνσή του. Η πρόταση απορρίφθηκε και αναμένεται να τεθεί εκ νέου σήμερα στην εκτελεστική επιτροπή, όπου εάν γίνει δεκτή θα δρομολογηθεί στις συζητήσεις του συνεδρίου του κόμματος.

Η εμφύλια διαμάχη στο πρόσωπο του αντιπροέδρου, δεν αναμένεται να είναι η μοναδική, καθώς στη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν αντικρουόμενες απόψεις γύρω από τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει το κόμμα για το Brexit.

Ήδη η προ ημερών δήλωση του Τζέρεμι Κόρμπιν ότι ως πρωθυπουργός θα εξασφαλίσει μία συμφωνία με την ΕΕ για ήπιο Brexit, η οποία θα τεθεί στον βρετανικό λαό σε δημοψήφισμα και με δεύτερη επιλογή την παραμονή, αλλά ότι ο ίδιος θα μείνει ουδέτερος σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, προκάλεσε αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος, που υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα πρέπει ξεκάθαρα να υποστηρίξει την παραμονή στην ΕΕ, προκειμένου να αποφευχθούν οι χειρότερες συνέπειες.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 14:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει