Με ενίσχυση της στρατιωτικής του παρουσίας του στα ανατολικά απαντά το ΝΑΤΟ στις ρωσικές απειλές κατά της Φινλανδίας και ΣουηδίαςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, 21:20

Η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα, εάν Σουηδία και Φιλανδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. «Όλα τα κράτη-μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, περιλαμβανομένων της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την Αρχή ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων. Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία, όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να απαντήσει», είπε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Η ίδια, εξάλλου, επισήμανε πως χωρίς «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση οι επαφές με την ουκρανική ηγεσία θα είναι ανώφελες».

Ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στις ανατολικές περιοχές της Συμμαχίας

Την ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποφάσισαν την Παρασκευή οι ηγέτες της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι η Μόσχα είπε ψέματα σχετικά με τις προθέσεις της.

«Κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης», δήλωσαν οι 30 ηγέτες σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά την τηλεδιάσκεψη υπό τον επικεφαλής της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Αναπτύσσουμε σημαντικό αριθμό επιπλέον δυνάμεων στο ανατολικό μέρος της Συμμαχίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω πληροφορίες.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, 21:20Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει