Με επιτυχία η Ανοιχτή Συνάντηση εθελοντών που συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Δ. Κολυνδρίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συνάντηση που είχε η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη με 40 και πλέον εθελοντικές οργανώσεις και ομάδες εθελοντών της περιοχής μας. Οργανώσεις που στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά για την υλοποίηση του έργου τους με τομείς δράσης από την υγεία, τη διάσωση και την κοινωνική μέριμνα, μέχρι το περιβάλλον, τον αθλητισμό και τις τέχνες, παρακάθισαν στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με στόχο την παρουσίαση των δράσεων αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι καρποί αυτής της πρώτης συζήτησης κρίνονται πολύ σημαντικοί, καθώς περιλαμβάνουν πρώτα από όλα τη διαπίστωση ότι το εθελοντικό κίνημα σε όλες τις εκφάνσεις είναι ιδιαίτερα δυναμικό στην περιοχή μας.

Συναποφασίστηκε η δημιουργία ενός Άτυπου Δικτύου Εθελοντών Μαγνησίας που ως στόχο θα έχει το συντονισμό των ενεργειών και τη μεταξύ τους συνεργασία. Προτάθηκε ακόμη ως πρώτο μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή να είναι η εξωστρεφής παρουσίαση του έργου τους μέσα από την πραγματοποίηση μιας μεγάλης εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου.

unnamed22.jpg

Με σύνθημα το «Ευτυχία μέσα από τον Εθελοντισμό και την Προσφορά» η Μαγνησία θα έχει έτσι την ευκαιρία να αναδείξει την αμφίδρομη αξία κι ευχαρίστηση της εθελοντικής προσφοράς τόσο για αυτούς που την δέχονται όσο και για εκείνους που την υλοποιούν. Η σχετικά νεότευκτη αυτή Διεθνής Ημέρα (ανακηρύχθηκε ως τέτοια ομόφωνα από τα 193 κράτη μελή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μόλις πριν από δύο χρόνια, στις 28 Ιουνίου 2012) μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για ανάδειξη των θετικών καρπών που προκύπτουν από την εθελοντική προσφορά που τόσο απλόχερα δίνεται από πολλούς συμπολίτες μας κόντρα στην εμμένουσα κατήφεια και τη ζοφερή πραγματικότητα της περιόδου που διανύουμε.

Καλούνται όσες εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και εθελοντές ως φυσικά πρόσωπα, θέλουν να συμμετάσχουν στην ως άνω εκδήλωση να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Αντιπεριφέρειας στα τηλ. 2421352721-740.

unnamed11.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει