Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στο Βελεστίνο

Ενίσχυση δημοτικής τράπεζας αίματος στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη». Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχει δημιουργηθεί δημοτική τράπεζα αίματος για τη στήριξη συμπολιτών σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών, ενώ γίνονται διαδοχικές προσπάθειες για την ενίσχυσή της με απόθεμα σε μονάδες αίματος.

Γύρω στις 20 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας η οποία διοργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή και την «Αλληλεγγύη». Τη διαδικασία της αιμοληψίας ανέλαβε, όπως κάθε φορά, η κινητή μονάδα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανόνων και την προστασία της υγείας των αιμοδοτών.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο του Βελεστίνου και υπήρξε σημαντική προσέλευση των δημοτών οι οποίοι στηρίζουν την πρωτοβουλία του Δήμου μέσω της δημιουργίας τράπεζας αίματος. Σημαντική είναι η συμβολή του δημοτικού συμβούλου κ. Μαργαρίτη Μπαρτζιάλη ο οποίος ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για την ίδρυση της τράπεζας αίματος.

Το προηγούμενο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Από τη Δημοτική Αρχή τονίστηκε πως σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση της δημοτικής τράπεζας αίματος για τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Ειδικότερα επιδιώκεται η κάλυψη των μελών της δημοτικής τράπεζας σε αίμα και των πρώτου βαθμού συγγενών τους. Επίσης ικανοποιείται η κάλυψη των μοναχικών δημοτών που στερούνται φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος και των παιδιών με μεσογειακή αναιμία που δεν μπορούν να καλυφθούν από τα ανάλογα κέντρα.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, γιατί για ακόμη μια φορά οι δημότες ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου με τη μεγάλη στήριξη τόσο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» όσο και της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, αλλά και της δημοτικής τράπεζας αίματος στοχεύουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό οποιουδήποτε συμπολίτη χρειαστεί αίμα σε μια έκτακτη περίσταση, ενώ παράλληλα συνδράμουμε και σε άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Γενικότερα η δημοτική τράπεζα αίματος αποτελεί ακόμη ένα δείγμα έκφρασης αλληλεγγύης και φροντίδας των δημοτών για το συνάνθρωπο, ενώ έχει καλλιεργηθεί και το πνεύμα του εθελοντισμού. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουνε, πόσο απαραίτητο μπορεί να αποδειχθεί το αίμα σε μια έκτακτη ανάγκη, ενώ δεν υπάρχει καμία επίπτωση σε αυτούς που το προσφέρουν. Τέλος νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε, όλους όσους συμμετέχουν με τρόπο ενεργό στην προσπάθεια για την εθελοντική αιμοδοσία ευαισθητοποιώντας και τον υπόλοιπο πληθυσμό».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει