Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Συνάντηση Στελεχών Προσκοπικών Ομάδων (Photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Μαγνησίας, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Με επιτυχία διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 17 – 18 Νοεμβρίου 2012 η 7η Συνάντηση Στελεχών Προσκοπικών Ομάδων της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων Μαγνησίας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Προσκοπικού Κατασκηνωτικού Κέντρου «Κένταυρος», το οποίο διατηρούν οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας στα Χάνια Πηλίου, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.

Στη Συνάντηση συμμετείχαν 29 Στελέχη, ενώ το επιτελείο απαρτιζόταν από 15 Βαθμοφόρους, όλοι από Προσκοπικές Ομάδες του Βόλου & της Αγριάς. Τη δεύτερη μέρα της Συνάντησης, επισκέφτηκαν το χώρο και συμμετείχαν στο πρόγραμμα 12 Στελέχη και 7 Βαθμοφόροι από την Περιφερειακή Εφορία Τρικάλων.

Η Συνάντηση Στελεχών φέρνει κοντά παιδιά από διαφορετικές Ομάδες με σκοπό την εκπαίδευση τους, την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία νέων φίλων. Με τον όρο «Στελέχη» δεν εννοούνται οι ενήλικοι Βαθμοφόροι των Ομάδων, αλλά ορισμένα από τα παιδιά που μετέχουν σε αυτές. Πρόκειται για τους παλιότερους από τους πιτσιρικάδες, που σύμφωνα με το Προσκοπικό Πρόγραμμα ηγούνται των υπολοίπων και αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ «διοικούντων» και «διοικούμενων».

DSC01555.JPG

Κατά τη διάρκεια της διήμερης Συνάντησης διοργανώθηκαν παιχνίδια συνεργασίας και αρμοδιοτήτων, που έδωσαν ερεθίσματα στα Στελέχη για το σωστό τρόπο διοίκησης των υπόλοιπων παιδιών. Βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη των Προσκοπικών γνώσεων και δεξιοτήτων ούτως ώστε να καταστεί ευκολότερη η εκπαίδευση των υπόλοιπων Προσκόπων. Επίσης, δεδομένου ότι η Συνάντηση έλαβε χώρα στα Χάνια Πηλίου, πραγματοποιήθηκε εκδρομή, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να αναπτυχθούν σχετικά εκπαιδευτικά αντικείμενα. Κατά γενική ομολογία, το αποκορύφωμα των δραστηριοτήτων ήταν το βραδινό παιχνίδι περιπέτειας που κέντρισε τη φαντασία όλων όσων συμμετείχαν.

P1010120.JPG

Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας
www.scoutsmagnisia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει