«Με κίνητρο η Ελλάδα, δύσκολο ματς, είμαι όμως σίγουρος και ήρεμος»
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021, 19:28

Ο Λουίς Ενρίκε περιμένει μία Ελλάδα με κίνητρο, όπως δήλωσε σήμερα, ξεκινώντας τη συνέντευξη Τύπου, για την αυριανή προκριματική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ (21:45, OPEN TV, Cosmote Sport 1) με την εθνική μας, χαρακτηρίζοντας «δύσκολη» τη συνάντηση.

«Η Ελλάδα άλλαξε το σύστημά της σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ξεκίνησαν με 4-5-1 και μετά άλλαξαν. Περιμένω μια Ελλάδα με κίνητρο στο γήπεδό της και με τον κόσμο της. Είναι μια πολύ καλή αμυντική ομάδα που παίζει καλά με την μπάλα και χωρίς αυτή. Αν δεν τους πιέσουμε καλά, ξέρουν τι να κάνουν με την μπάλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι πολύ τυχερός, γιατί μετά από τις δύο προπονήσεις είμαι κάτι παραπάνω από αισιόδοξος. Η αυτοπεποίθηση, ο ρυθμός, η ποιότητα που έχουν οι παίκτες. Αισθάνομαι κάτι παραπάνω από σίγουρος και ήρεμος προετοιμάζοντας και αξιολογώντας αυτόν τον αγώνα. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι προπονητής μιας χώρας που έχει τουλάχιστον 60 παίκτες επιπέδου, τουλάχιστον για εμένα. Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι για δυσκολίες γιατί θα είναι δύσκολος αγώνας. Η Ισπανία είναι υποχρεωμένη να προσπαθεί να κερδίσει κάθε παιχνίδι. Στη συνέχεια, στο τέλος γίνεται το άθροισμα. Αλλά η υποχρέωση είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να το κάνουμε με τα όπλα μας. Υπάρχει πάντα πίεση για να κερδίσουμε. Σκεφτόμαστε μόνο την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό το λάθος να σκεφτούμε τη Σουηδία. Θα σκεφτούμε την Ελλάδα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Στόχος μας όμως είναι να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Θα προτιμούσα να ήταν την ίδια στιγμή το παιχνίδι της Σουηδίας, αλλά δεν πειράζει. Δεν θα δούμε το παιχνίδι, δεν μας ενδιαφέρει», πρόσθεσε, ενώ όταν ρωτήθηκε πώς διαχειρίζεται την πίεση, τόνισε:

«Ο Λουίς Ενρίκε γεννήθηκε με πίεση. Είμαι έτσι από 18 και νιώθω άνετα. Η πίεση είναι ευλογημένη πίεση. Το πρόβλημα είναι όταν είσαι σε μια ομάδα χωρίς πίεση. Χωρίς πίεση δεν θα ήμασταν η Ισπανία», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, πραγματικά. Στο πρώτο παιχνίδι δημιουργήσαμε λίγες ευκαιρίες, λιγότερες από όσες θέλαμε. Παίζουν καλά και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε καλοί στην πίεση. Έχουμε κλειδιά για να λύσουμε τις αμυντικές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε , κάνοντας ένα παιχνίδι στο οποίο θα κλειδώσουμε τον αντίπαλο στην περιοχή του. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι στο οποίο να μην είχαμε πίεση. Έχουμε πάντα την ίδια πίεση και ευθύνη».

Μιλώντας για Γκάβι και Καρβαχάλ, σημείωσε: «Ο Γκάβι έχει παίξει σε μια θέση που δεν είναι δική του. Κανένας παίκτης δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να τον εμποδίζει να συμμετάσχει, εκτός από τον Μικέλ Μερίνο. Η επιστροφή του Καρβαχάλ είναι ευχαρίστηση, γιατί πίσω από τον παίκτη υπάρχει ένας σπουδαίος άνθρωπος. Θα μας βοηθήσει πολύ. Ήταν σαν να τον ξαναβλέπαμε. με την ίδια ένταση στην προπόνηση, με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ζητάμε, φυσικά, να δούμε το συναίσθημά του».

Κλείνοντας ρωτήθηκε για το τι θα σήμαινε μία ενδεχόμενη ήττα αύριο και είπε:

«Πρέπει να είσαι αισιόδοξος και να σκέφτεσαι τη νίκη, γιατί αυτό δημιουργεί θετική ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος και θετικός».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει