Με μέτρα όπως το πρόστιμο η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίαςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022, 13:11

«Η κυβέρνηση προσπαθεί, με το μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ κάθε μήνα, να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, σε σημερινή του παρέμβασή στην ΕΡΤ1.

Όπως σημείωσε ο Γ. Λαμπρούλης, «η κυβέρνηση φέρει ευθύνη για όλα εκείνα τα μέτρα που δεν έχει πάρει και που οι υγειονομικοί όλης της χώρας αναδεικνύουν και διεκδικούν αγωνιστικά, όπως η ενίσχυση των νοσοκομείων, τα μέτρα προστασίας και η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας».

Επισήμανε ακόμα, ότι «η κυβέρνηση, με αυτά τα μέτρα υπονομεύει την προσπάθεια του εμβολιασμού».

Σχετικά με το κύμα ακρίβειας, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει κάλπικες προσδοκίες για την αύξηση κατώτατου μισθού, πάνω στη βάση του απαράδεκτου νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που κρατάει καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό, σε συνδυασμό, την ίδια ώρα, με όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, της δεκάωρης υπερεργασίας που συρρικνώνει και στέλνει στα τάρταρα μισθούς και δικαιώματα».

«Το 2% αύξηση του μισθού που ισχύει από την 1η του νέου έτους, ήδη έχει εξανεμιστεί από την ακρίβεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαμπρούλης υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει προτείνει μέτρα ανακούφισης του λαού όπως «η κατάργηση του ΦΠΑ για είδη λαϊκής κατανάλωσης και καύσιμα, αυξήσεις στους μισθούς με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διαγραφή χρεών και μείωση φορολογίας, επαναφορά του αφορολόγητου για αυτοαπασχολούμενους και ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής και ελαχιστες εγγυημένες για τους αγρότες».

Τέλος, τόνισε ότι οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής απελευθέρωσης της ενέργειας που ακολούθησαν με τις πολιτικές τους όλες οι κυβερνήσεις».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022, 13:11Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει