Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Το παρόν έδωσε πλήθος συμπατριωτών μας αλλά και φίλων του συλλόγου μας, αφού ο συνολικός αριθμός των καρτών ξεπέρασε τις 620”, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος πατήρ Αθανάσιος Τράικος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Γεώργιος Κίτσιος, οι Βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Χρήστος Μπουκώρος, η πρώην Υφυπουργός Υποδομών & Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πολιτευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Κοκκίνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου Νικόλαος Πρίντζος, ο Πρόεδρος & ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Παπατόλιας και Χρήστος Κολοκοτρώνης, αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Βασιλική Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίου “Η ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΤΑ” κ. Γεώργιος Γίτσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας, αιρετοί της τοπικής & περιφερειακής αυτοδιοίκησης και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του Ν. Μαγνησίας.

unnamed77.jpg

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά απέστειλαν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου Γεώργιος Καλόγηρος.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκε η πολυφωνική ομάδα του Συλλόγου, η οποία έδωσε μια μοναδική παράσταση αποδίδοντας τα Περιβολιώτικα τραγούδια «Στα Περιβολιώτικα βουνά τα καταχωνιασμένα», «Τσι γχουάρ μσιατ αβέμ» και «Εσείς βουνά από τα Γρεβενά».

unnamed777.jpg

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήραν τα χορευτικά του Συλλόγου μας, που έκλεψαν τις εντυπώσεις και πραγματικά έδωσαν χρώμα και Βλάχικη Περιβολιώτικη διάθεση στους παρευρισκομένους, υπό τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του δεξιοτέχνη ηπειρώτη κλαρινίστα Γιώργου Γιαννακού, του μαέστρου των Γρεβενών Σάκη Φασούλα (βιολί), τους οποίους συνόδευσαν στο τραγούδι οι αυθεντικές Ηπειρώτικες φωνές του γνωστού στο Πανελλήνιο Αντώνη Κυρίτση και της Έλλης Κοσμά, καθώς και του Γρεβενιώτη Κώστα Ζέρβα.

Ακολούθως, όλοι οι συμπατριώτες και οι φίλοι μας χόρεψαν με την «ψυχή» τους υπό τους ήχους της μουσικής! Ήταν μια καταπληκτική βραδιά γιατί μας δόθηκε ξανά η ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί, να γλεντήσουμε αλλά και να δώσουμε την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε.

unnamed8.jpg

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί δημόσια τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τον ετήσιο χορό του συλλόγου, συμβάλλοντας έτσι στο να πραγματοποιηθεί ένα γνήσιο Βλάχικο Περιβολιώτικο γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες !!!

Τέλος, ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης, τους κτηνοτρόφους, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής του Βελεστίνου, και όχι μόνον, για την βοήθεια τους, που σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς και έντονης οικονομικής δυσπραγίας προσέφεραν απλόχερα τα δώρα τους για την πλούσια λαχειοφόρο αγορά!!!

Καλή Χρονιά σε όλους!

Με τιμή το ΔΣ του Συλλόγου Περιβολιωτών Μαγνησίας”

unnamed7.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει