Με μοριακό ή rapid οι μετακινήσεις σε νησιά για τους ανεμβολίαστους ενήλικες

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, 18:25

Με μοριακό ή rapid οι μετακινήσεις σε νησιά για τους ανεμβολίαστους ενήλικες

Μόνο με αρνητικό μοριακό ή rapid test θα μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και είναι άνω των 17 ετών, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για να περιοριστεί η διασπορά του ιού σε μία περίοδο που αναμένεται να εκτοξευθεί η κινητικότητα λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και παράλληλα υπάρχει η απειλή της παραλλαγής «Δέλτα».

Δεν θα γίνονται λοιπόν δεκτά τα self tests για τους ενήλικες, με το σκεπτικό ότι αυτό θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και θα πρέπει να πληρώσουν χρήματα για να κάνουν τον έλεγχο. 

Συγκεκριμένα, για μετακινήσεις στα νησιά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε τα εξής: 

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για τους ενήλικες οι μετακινήσεις σε νησιά θα γίνονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή rapid test τις τελευταίες 48. 

Για έφηβους 12-17 ετών η μετακίνηση σε νησιά θα γίνεται με οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου και του self test. 

Για παιδιά έως 12 ετών οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες. 

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως υπάρχει σύσταση για διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για όσους επιστρέφουν από νησιά και είναι άνω των 12 ετών

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, ενώ όσοι ταξιδεύουν καθημερινά σε νησιά για δουλειά μπορούν να το κάνουν με αυτοδιαγνωστικό τεστ. 

Για τις χερσαίες μετακινήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα. 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021, 18:26

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει