Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ η πρόσβαση σε κλειστούς χώρουςΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021, 23:58

Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, θα υποβάλλεται υποχρεωτικά σε τεστ προκειμένου να έχει πρόσβαση σε κλειστούς χώρους και δραστηριότητες, εφόσον τα περιστατικά Covid ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπερνούν τα 35, αποφάσισαν μεταξύ άλλων ομοσπονδία και κρατίδια, ενόψει του φθινοπώρου και του ενδεχόμενου νέου κύματος της πανδημίας.

“Πρέπει να προωθήσουμε τον εμβολιασμό. Αποτελεί προστασία για όλους μας”, τόνισε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων και ανέφερε ότι κάποιες χώρες έχουν σημειώσει σε αυτό μεγαλύτερη πρόοδο από ό,τι η Γερμανία. Λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής “Δέλτα”, σημείωσε η Καγκελάριος, απαιτούνται ευρύτερα βασικά μέτρα. Οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων παραμένουν σε ισχύ, ενώ από “το αργότερο” τις 23 Αυγούστου προϋπόθεση για την είσοδο σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, χώρους αθλητισμού, εστίασης και εκδηλώσεων, θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έχουν αναρρώσει από τη νόσο ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ.

Όπως είπε η κυρία Μέρκελ, τα κρατίδια μπορούν να αναστέλλουν αυτόν τον κανόνα μόνο εφόσον ο δείκτης των νέων κρουσμάτων πέφτει κάτω από το 35. Σήμερα ο δείκτης – σημείο αναφοράς για τα μέτρα που λαμβάνονται στη Γερμανία, βρίσκεται στο 23, ενώ πριν από μία εβδομάδα ήταν 17,9.

Δεδομένου ότι κάθε πολίτης μπορεί αυτή τη στιγμή να εμβολιαστεί κατά της Covid-19, από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται και η δωρεάν διάθεση τεστ στους πολίτες, με εξαίρεση όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, για τις εγκύους και τους ανηλίκους. “Ελπίζουμε ότι οι εμβολιασμοί θα αυξηθούν και πάλι, ειδικά μετά τις διακοπές”, είπε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, αναφερόμενη στην κάμψη που σημειώνεται αυτό το διάστημα.

“Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε σε ό,τι αφορά την πανδημία”, παραδέχτηκε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να παραταθεί έως το τέλος του έτους. Παράταση αποφασίστηκε και για την παροχή κρατικής βοήθειας σε ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών οι οποίες πλήττονται.

Κατά την ίδια τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε ακόμη η προσπάθεια ανοικοδόμησης στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες τον περασμένο μήνα και αποφασίστηκε να διατεθούν μακροπρόθεσμα για τον σκοπό αυτό περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021, 23:58Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει