Με πρόστιμα απειλούνται όσοι δεν τηρούν τα μέτρα λόγω κορωνοϊού στην Τεχεράνη


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, 16:21

Οι κάτοικοι της Τεχεράνης θα πληρώνουν πρόστιμο αν δεν τηρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, ιδίως αν δεν φορούν μάσκα, ανακοίνωσε σήμερα με τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Την περασμένη εβδομάδα το Ιράν κατέγραψε νέο ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων από τον Covid-19.

Όσοι δεν τηρούν τα μέτρα θα εντοπίζονται «από την αστυνομία, τη Μπασίτζ (παραστρατιωτική δύναμη) και τους επιθεωρητές» και θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Αν δεν το κάνουν, το ποσό θα αφαιρείται από τον τραπεζικό λογαριασμό τους, προειδοποίησε ο Ροχανί.

Με πρόστιμο θα τιμωρούνται όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό αλλά αρνούνται να μπουν σε καραντίνα, όσοι δεν φορούν μάσκα βγαίνοντας από το σπίτι τους, καθώς και στις εταιρείες και τους εργαζομένους που δεν τηρούν τα πρωτόκολλα ή εξυπηρετούν πρόσωπα τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες.

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 500.000 ριάλ (1,6 δολάριο) για μη χρήση μάσκας σε δημόσιο χώρο και μπορεί να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια ριάλ (32,8 δολάρια) για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα πρωτόκολλα. Ο μέσος μηνιαίος μισθός στο Ιράν είναι περίπου 18 εκατομμύρια ριάλ (59 δολάρια).

Ο Ροχανί προειδοποίησε ότι τα πρόστιμα μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στις 3 Οκτωβρίου οι Αρχές έκλεισαν πολλούς δημόσιους χώρους και ακύρωσαν σειρά εκδηλώσεων. Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, 16:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει