Με πόσα κρούσματα κορωνοϊού θα κλείνουν τα σχολεία


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, 11:17

Για τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί στα σχολεία ενάντια στον κορωνοϊό μίλησε η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εξηγώντας σε ποια περίπτωση θα κλείνει ένα τμήμα μαθητών και πότε θα κλείνει ολόκληρο το σχολείο.

«Mε ένα κρούσμα κορωνοιού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο», είπε η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε η κ. Ζαχαράκη κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς, θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Ζαχαράκη.

«Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση πως η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020, 11:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει