Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η ετήσια σύνοδος του ΠΟΥ στις 18 Μαΐου


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, 13:53

Η ετήσια σύνοδος, σε επίπεδο υπουργών, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη από τις 18 Μαϊου και θα επικεντρωθεί στην πανδημία της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός.

Στην περιορισμένη σε αριθμό θεμάτων ατζέντα θα περιλαμβάνονται θέματα που είναι απαραίτητα για την “συνοχή στη διακυβέρνηση”, όπως η εκλογή του εκτελεστικού συμβουλίου και η ομιλία του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους, είπε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ταρίκ Τζασάρεβιτς σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, η UNICEF ζήτησε να αποδεσμευτεί ένα “τεράστιο απόθεμα” σε προμήθειες εμβολίων καθώς υπάρχει σημαντική μείωση των εμπορικών πτήσεων και περιορισμένη διαθεσιμότητα των ναυλωμένων πτήσεων εξαιτίας της πανδημίας.

“Η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ κάνει έκκληση στις κυβερνήσεις, στον ιδιωτικό τομέα, στην αεροπορική βιομηχανία και σε άλλους να απελευθερώσουν χώρο για φορτία με εφικτό κόστος γι αυτά τα εμβόλια που σώζουν ζωές”, είπε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μαριξί Μερκάδο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020, 13:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει