Με την ηγεσία της Nissan Motor Co στο Τόκιο συναντήθηκε ο Τάκης ΘεοχαράκηςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 21:30

Ο κ. Τάκης Θεοχαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., στο πλαίσιο της πρόσφατης επιχειρηματικής αποστολής που συνόδευε τον Πρωθυπουργό με το Κυβερνητικό Κλιμάκιο, στο Τόκιο επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, και πραγματοποίησε εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nissan Motor Co., Ltd., τον Πρόεδρο της βιομηχανίας ελαστικών της Yokohama, Masataka Yamaishi, καθώς και με Ανώτατα Στελέχη του Nagata Group, προμηθευτή των εξωλέμβιων της Suzuki Marine.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο κ. Τάκης Θεοχαράκης είχε την ευκαιρία, με τον Πρόεδρο της Nissan, να ανταλλάξει απόψεις για την στρατηγική και το όραμα της Ιαπωνικής Αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση, ενώ έγιναν και περαιτέρω συζητήσεις στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων των δύο μερών, προμηνύοντας ένα πολλά υποσχόμενο κοινό επιχειρηματικό μέλλον. 

Επιπλέον,στη διάρκεια των επαφών με την ηγεσία της Yokohama Rubber και του Nagata Group (Suzuki Marine), οι Ιάπωνες ιθύνοντες συνεχάρησαν τον κ. Θεοχαράκη για τις εξαιρετικές επιδόσεις που διαγράφουν τόσο τα ελαστικά Yokohama, όσο και οι εξωλέμβιες της Suzuki στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Τάκης Θεοχαράκης συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευε τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Τόκιο και, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε στην Ελληνο-Ιαπωνική Επιχειρηματική Ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου JETRO, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece.

Για την ιστορία, ο Όμιλος Εταιρειών Θεοχαράκη ξεκίνησε το 1924 ενώ, μετά τον πόλεμο, η εταιρία επέκτεινε τις δραστηριότητές της στον τομέα των ελαστικών αυτοκινήτων . Το 1957 απέκτησε την αποκλειστική αντιπροσωπεία των Ιαπωνικών ελαστικών Yokohama. Το 1961 αποτέλεσε χρονιά – σταθμό στην ιστορία του Ομίλου, με την ανάληψη της αποκλειστικής αντιπροσώπευσης των αυτοκινήτων Nissan στην

Ελλάδα, αποτελώντας και την πρώτη επίσημη αντιπροσώπευση της Nissan Motor Co., Ltd. στην Ευρώπη. Το 1982, ήταν η χρονιά όπου η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. ανέλαβε την αντιπροσώπευση των εξωλέμβιων Suzuki Marine στην Ελλάδα.


 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 21:30Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει