Με την πυρκαγιά στην Αχαΐα αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η ανικανότητα του επιτελικού κράτουςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021, 12:14

«Στη Ζήρια αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους. Με επικίνδυνες συνέπειες για τους πολίτες, τις περιουσίες τους και το περιβάλλον», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα, ενώ κάνει λόγο για λάθη και επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης.

«Όσο και αν ο αρμόδιος υπουργός -εκτός πραγματικότητας- τα βρίσκει όλα καλά, η αλήθεια αποδεικνύει την απόλυτη έλλειψη σχεδίου και τις μεγάλες ευθύνες του κυβερνητικού συστήματος, με εγκληματικές διαστάσεις. Τα λάθη στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και η ανεπάρκεια εναέριων μέσων, οδήγησαν στις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Οι ευθύνες είναι ιδιαίτερα σοβαρές και καμία επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να τις αποκρύψει, παρά τις αποσπασματικές μα φιλότιμες ενέργειες των πυροσβεστών, που ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν. Η πολιτική προστασία σε μια εποχή μεγάλων κινδύνων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα και μικροπολιτικές λογικές».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021, 12:14Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει