Με τον δήμαρχο Χανίων συναντήθηκε ο Γ.Γ του ΚΚΕ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, 13:21

Θέματα που αφορούν την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και την καθημερινότητα των πολιτών συζήτησαν στο δημαρχείο Χανίων ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Σημανδηράκης το πρωί του Σαββάτου.

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη ο κ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το δημαρχείο Χανίων και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε μετά το τέλος της συνάντησης του με τον δήμαρχο Χανίων, «ένα από τα κεντρικά ζητήματα που θέσαμε είναι τα θέματα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, την αντισεισμική προστασία και την δασοπροστασία.

Είναι ζητήματα που άπτονται της ζωής, της επιβίωσης και της προστασίας των πολιτών».

Παράλληλα στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την σχολική στέγη και την υγεία με τον κ. Κουτσούμπα να επισημαίνει ότι, «το κράτος, η κεντρική εξουσία χορηγεί αρμοδιότητες προς την τοπική διοίκηση χωρίς τους απαραίτητους πόρους και χρηματοδότηση».

Το θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών των δήμων με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες τέθηκε ακόμα στην συνάντηση του δημάρχου Χανίων με τον κ. Κουτσούμπα.

Από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας της ΚΕ επανέλαβε την ανάγκη της αξιοποίησης του φρουρίου Ιτζεδίν τονίζοντας την ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική του αξία και σημασία. «Πρέπει να γίνουν έργα αποκατάστασης, πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα στοιχείο ξενάγησης, ανάπτυξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορίας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιωτης Σημανδηράκης χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη ενός αρχηγού κόμματος στο δημαρχείο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην καλή και εποικοδομητική,όπως την χαρακτήρισε, παρουσία της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, 13:21

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει