Με το ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια σε κάθε εμπλοκή στον πόλεμοΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, 12:25

Συγκέντρωση με ομιλητή ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στην πλατεία Παντοκράτορος όπου τοποθετήθηκε μαρμάρινη στήλη αφιερωμένη στο Νίκο Μπελογιάννη με αφορμή τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

Πριν ανέβει στο βήμα ο Δ. Κουτσούμπας έκανε τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Ν. Μπελογιάννη υπό τους ήχους του συνθήματος που με μια φωνή βροντοφώναζαν οι συγκεντρωμένοι «Στον Μπελογιάννη δόξα και τιμή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή». Στη στήλη στου μνημείου δίπλα στην προσωπογραφία του κομμουνιστή ήρωα που είχε φιλοτεχνήσει ο Πικάσο αναγράφεται «Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ- Αγωνίστηκε στην Πάτρα ενάντια στη δικτατορία του Ι. Μεταξά και ενάντια στους ναζι-φασιστες κατακτητές».

 

 

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε πως ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του στάθηκαν όρθιοι απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα περήφανοι διότι είχαν κάνει το χρέος τους απέναντι στο λαό. 

 

Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο τόνισε όποιος θέλει να είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, με την εργατική τάξη και το λαό και όχι με τους εκμεταλλευτές του, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και και τις κυβερνήσεις τους, τότε παίρνει θέση στον αγώνα που ξεδιπλώνεται σε όλη τη χώρα με το ΚΚΕ μπροστάρη ενάντια σε κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Υπογράμμισε ότι όλες οι κυβερνήσεις μετέτρεψαν τη χώρα σε στόχο σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών και ταυτόχρονα σε μαγνήτη αντιποίνων και επιθέσεων για να υπηρετηθούν ξένα για το λαό συμφέροντα. Τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να πάρει θέση στον αγώνα για να μην περάσει, να καταδικαστεί η ελληνομαερικανική συμφωνία για τις Βάσεις που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για την πάρει μαζί του ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ και την οποία είχε προετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα της επέκτασης των Βάσεων.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα σημείωσε ότι ο λαός θα κληθεί να τα πληρώσει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού με νέες περικοπές και νέους φόρους. Πρόσθεσε ότι τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας και των εφοπλιστών που μεταφέρουν το αμερικανικό LNG δεν θα τα ακουμπήσει κανείς. Σημείωσε ότι πραγματική ανακούφιση για το λαό είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ για αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας που διαθέτει η χώρα με κατάργηση της Ρήτρας αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ΕΤΜΕΑΡ και των έμμεσων φόρων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, τόνισε, γιατί αν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός μπορούν να κερδίσουν κάποιες ανάσες ανακούφισης αυτό θα γίνει μόνο στον ελπιδοφόρο δρόμο της σύγκρουσης με τον καπιταλισμό για το σοσιαλισμό και σε αυτό το δρόμο ο Μπελογιάννης ζει και μας οδηγεί.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, νωρίτερα επισκέφθηκε το καταφύγιο των Υψηλών Αλωνιών της Πάτρας και ξεναγήθηκε στον χώρο που λειτουργεί μόνιμη έκθεση από τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, 12:27Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει