Με υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο θα εξοπλιστεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 20:19

Με έναν υπερσύγχρονο μαγνητικό τομογράφο και άλλο ιατρικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, θα εξοπλιστεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά την απόφαση για ένταξη και αγορά τους στο πλαίσιο του ΕΠ Κρήτης 2014-2020.

Η απόφαση υπεγράφη σήμερα από τον περιφερειάρχη Κρήτης και αφορά την αγορά-εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου 3 Tesla, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ και ιατρικού εξοπλισμού ύψους 300.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, επεσήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης, είναι όλα τα νοσοκομεία του νησιού να έχουν συνεχή αναβάθμιση προς όφελος του πολίτη, της δημόσιας υγείας ευρύτερα. «Έχουμε αποδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι έχουμε χρηματοδοτήσει όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, και την ΥΠΕ, για να αγοραστεί ο εξοπλισμός που είναι και η αρμοδιότητα δική μας. Είναι μία υποχρέωση που συνεχίζουμε, διεκδικώντας χρήματα είτε από εθνικούς πόρους είτε από ευρωπαϊκούς, ούτως ώστε να ολοκληρώσουμε όλο αυτό τον σχεδιασμό που η ΥΠΕ έχει κάνει» σημείωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Την ικανοποίησή τους για την στήριξη και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νησί, εξέφρασαν η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020, 20:19

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει