Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ στους νοσηλευτές στις ΜΕΘΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 13:40

Επίδομα 100 ευρώ σε μηνιαία βάση θα καταβάλλει η γαλλική κυβέρνηση στις νοσηλεύτριες και στους νοσηλευτές που εργάζονται στις ΜΕΘ, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Το επίδομα των 100 ευρώ θα δίνεται στην προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού που είναι εξαντλημένο από τη μάχη κατά της COVID-19.

Στη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Κρετέγ, κοντά στο Παρίσι, ο υπουργός είπε ότι «αυτά τα χρήματα αποσκοπούν στη βελτίωση της εκπαίδευσης, στο να γίνει πιο ελκυστικό το επάγγελμα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στις ΜΕΘ και οι δεξιότητες των εργαζομένων αναγνωρίζοντας τα προσόντα τους».

Το επίδομα αυτό θεσπίζεται εν όψει μιας ευρύτερης ομάδας μέτρων τα οποία θα αποκαλύψει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ώστε να περιοριστούν οι ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στους εργαζομένους πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον έχει οδηγήσει σε αριθμό-ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021, 13:44Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει