Μηνύματα αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση πλημμυρισμένη από παιδικά χαμόγελα και με επίκεντρο την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη για το συνάνθρωπο γιόρτασε τον ερχομό των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, η σχολική κοινότητα του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, περιελάμβανε τρία μέρη.

Το πρώτο αναφέρονταν σε μια εξαιρετική εορταγορά με δημιουργίες μελών του Συλλόγου και Γονέων, όπως και μαθητών του Σχολείου. Η εορταγορά ήταν αφιερωμένη στην ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου που λειτουργεί από πέρυσι στο 20ο Δημοτικό για την κάλυψη αναγκών οικογενειών της μαθητικής κοινότητας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε κάλαντα από τη νεοσύστατη χορωδία μαθητριών και μαθητών του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Στάθη Γραμμένου. Η χορωδία του 20ου Δημοτικού ιδρύθηκε πριν από 1,5 περίπου μήνα και στόχος όλων είναι ν’ αποτελέσει θεσμό για στα σχολικά δρώμενα τα επόμενα χρόνια.

Κατόπιν, τη σκυτάλη πήραν οι τρεις χορευτικές ομάδες του Σχολείου με τη συμμετοχή περίπου πενήντα παιδιών απ’ όλες τις τάξεις, χωρισμένες σε ηλικιακές κατηγορίες. Με την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Μάκη Μαυρομμάτη χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και προκάλεσαν ενθουσιασμό στους εκατοντάδες γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του 20ου Δημοτικού. Κατά τη διάρκεια της γιορτής σε γιγαντοοθόνη σε ειδική προβολή, περνούσαν εικόνες από τη ζωή όλων των παιδιών μέσα στη σχολική κοινότητα.

Τόσο ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γιώργος Τέκος, όσο και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Ελένη Παπαθανασίου-Αποστολάκη ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την αθρόα συμμετοχή τους στην εκδήλωση, καθώς και τους μικρούς μαθητές όλων των τάξεων και ειδικά της Στ’ τάξης για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Πολλοί γονείς προσέφεραν τρόφιμα με αποτέλεσμα να ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Σχολείου, τόσο για την περίοδο των εορτών, όσο και για τους δύο τουλάχιστον μήνες του νέου έτους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ακολούθησε μπουφές με γαστρονομικές δημιουργίες μαμάδων απ’ όλες τις τάξεις του σχολείου.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Όλγα Σταθοπούλου, Βάνια Γαντζού, Μάρω Παπαντωνιάδου, Μάνια Μαργαριτόφ, Μαρία Πολυράβα, Λίλιαν Μπασαγιάννη, Χρύσα Γιώτη, Φανή Μητσικώστα με τη συμβολή πολλών ακόμη γονέων του συλλόγου.

Η μεγάλη οικογένεια του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου έστειλε μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης, υποδεικνύοντας πως μόνο με τη συνένωση των δυνάμεών και την αλληλεγγύη, μπορεί η ελληνική κοινωνία να σταθεί όρθια και να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση την οποία διέρχεται.

Η επόμενη δράση του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου είναι η Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας Τράπεζας Αίματος του Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2015 στην αυλή του Σχολείου από την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 20ου Δημοτικού, καλούν όλους τους Βολιώτες να συμμετάσχουν ενεργά στη συγκεκριμένη δράση.

Ο Σύλλογος Γονέων του 20ου Δημοτικού ευχαριστεί θερμά τον δικηγόρο κ. Δημήτρη Γούση για την αφιλοκερδή προσφορά του στην επίσημη αναγνώριση του Συλλόγου βάσει του ισχύοντος νόμου, τον καθηγητή κ. Στάθη Γραμμένο για την αφιλοκερδή προσφορά του στη δημιουργία της χορωδίας του Σχολείου, τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Μάκη Μαυρομμάτη για την άριστη οργάνωση των χορευτικών ομάδων, όλους τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική τους συνεργασία, τους γονείς και την επιχείριση Mikel για την προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Σχολείου.

Εκπαιδευτική εκδρομή της Στ’ Δημοτικού στη Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Ελευθερία Γερακάρη και Θωμά Μεφσούτ.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πλανητάριο όπου και παρακολούθησαν την ταινία “Το Αστέρι των Χριστουγέννων”, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην εκκλησία του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου και στις κατακόμβες εντός του ιερού Ναού, όπ
ου ενημερώθηκαν για ιστορικά ντοκουμέντα από τη δασκάλα τους κα Ελευθερία Γερακάρη.

Επίσης περιηγήθηκαν σε σημαντικής ιστορικής σημασίας μέρη της συμπρωτεύουσας όπου και έλαβαν την ανάλογη ιστορική ενημέρωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει