Μην πας για διακοπές εάν δεν έχεις αυτά στο πορτπαγκζΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, 12:00

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών. Ακόμα και η ασφυκτική Αθήνα αδειάζει καθώς οι περισσότερες άδειες και εξορμήσεις λαμβάνουν χώρα στην καρδιά του Αυγούστου.  

Εάν και εσύ είσαι έτοιμος να χαλαρώσεις σε κάποιο μακρινό μέρος πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο σου, είναι καλό να κάνεις ένα τσεκ, πως δεν θα ξεχάσεις κάτι από τη παρακάτω λίστα. Για να περάσεις τέλεια και να μην χαλάσουν οι διακοπές σου από κάτι μικρό, για να είσαι πανέτοιμος σε ότι και αν προκύψει, εξοπλίσου σωστά.

1.    Φαρμακείο αυτοκινήτου: Ναι μπορεί το χειμώνα να είμαστε όλοι σχεδόν δίπλα σε ένα φαρμακείο, στις διακοπές μας όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τί μπορεί να συμβεί σε μία μακρινή παραλία στη μέση του πουθενά. Εάν έχεις καιρό να τσεκάρεις το φαρμακείο του αυτοκινήτου σου, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το ανανεώσεις. 2.    Φορτιστή κινητού που να συνδέεται και στο αυτοκίνητο: Καλώς ή κακώς το 2023 όλα γίνονται από το κινητό. Όλα όμως. Κάνε εικόνα να έχεις βρεθεί στην άκρη ενός νησιού σε μία απομονωμένη παραλία, να χρειάζεσαι οδική βοήθεια και να κλείσει το κινητό από μπαταρία. Πολύ άγχος που λύνεται με έναν φορτιστή κινητού για το αυτοκίνητο ή ένα power bank.

3.    Εκτός από το φαρμακείο, είναι αρκετά έξυπνο να έχουμε ένα μικρό βαλιτσάκι μέσα στο οποίο θα έχουμε μερικά μωρομάντηλα, έναν φακό, ένα μπουκάλι νερό και κάτι φαγώσιμο που δεν χαλάει εύκολα. Όπως είπαμε και παραπάνω, όταν μπορεί να απέχεις από το κοντινότερο μαγαζί ακόμα και 2 ώρες για να βρεις την τέλεια παραλία, ποτέ δεν ξέρεις τί θα προκύψει.

4.    Ρεζέρβα: Ειδικά το καλοκαίρι όπου για να φτάσει κανείς σε πολλές απομονωμένες παραλίες πρέπει να οδηγεί για αρκετή ώρα σε επαρχιακούς μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ένα κλατάρισμα μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή. Ελέγξτε τη ρεζέρβα σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι.

5.    Πυροσβεστήρας: Όπως θα έχετε παρατηρήσει, όλο και αυξάνονται τα περιστατικά με τα αυτοκίνητα που αρπάζουν φωτιά εν κινήσει. Ένας πυροσβεστήρας στο πορτπαγκάζ δεν είναι μόνο για να περάσει το αμάξι ΚΤΕΟ. Μπορεί να σώσει ζωές, ακόμα και να προλάβει μία μικρή φωτιά που μπορεί να εξελιχθεί σε τεράστια καταστροφή.

6.    Καλώδια εκκίνησης μπαταρίας: Μία εφάπαξ αγορά που ακόμα και μία μόνο φορά να χρησιμοποιηθεί, τα έχει βγάλει τα λεφτά της. Τα καλώδια της μπαταρίας μπορούν να σας σώσουν από πολύωρη αναμονή μέχρι να έρθει η οδική και είναι φθηνά σε κόστος. Γιατί να χαλάσουν οι διακοπές σας επειδή ξεχάσατε τα αλάρμ ανοικτά;

7.    Είναι αρκετά φρόνιμο να έχουμε στο αυτοκίνητο μία δεύτερη αλλαξιά από ρούχα και ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Μπορεί το ταξίδι να είναι για διακοπές αλλά κανείς δεν ξέρει τί καιρικές συνθήκες θα αντιμετωπίσει στη διαδρομή. Να ξεχάσεις σε μία παραλία τα γυαλιά ηλίου και στην επιστροφή να έχεις τον ήλιο κόντρα; Πολύ κουραστικό και επικίνδυνο.  

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, 12:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει