«Μην προσπαθείτε να μας εκφοβίσετε»Προειδοποίηση προς την Ε.Ε. απηύθυνε σήμερα ο Βρετανός υπουργός για το Brexit έτσι ώστε «να μην προσπαθεί να εκφοβίσει το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να υπογράψει μια συμφωνία διαζυγίου που θα υπονόμευε την ενότητα της χώρας».

«Εάν η μοναδική προσφορά από την ΕΕ απειλεί την ακεραιότητά της Ένωσής μας, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να αποχωρήσουμε χωρίς μια συμφωνία», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.

«Αυτό που είναι αδιανόητο είναι αυτή η κυβέρνηση, ή η όποια βρετανική κυβέρνηση, να πέσει θύμα εκφοβισμού στην απειλή για κάποιου είδους οικονομικού εμπάργκο, για να αναγκαστεί να υπογράψει μια μονομερή συμφωνία ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας», δήλωσε ο Ράαμπ.

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι, για πολιτικούς λόγους, θα θέλουν να τιμωρήσουν τη Βρετανία με ένα τέτοιο αναίσθητο και αντιπαραγωγικό τρόπο», δήλωσε.

Παράλληλα, ζήτησε από τους ηγέτες της ΕΕ να αρχίσουν να συμβιβάζονται στις συνομιλίες για το Brexit, καθώς τελειώνει ο χρόνος. «Εάν η ΕΕ θέλει μια συμφωνία, πρέπει να σοβαρευθούν. Και χρειάζεται να το κάνουν τώρα», δήλωσε ο Ράαμπ.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, 14:48

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει