Μητσοτάκης: Δύο εβδομάδες υπομονή – Άνοιγμα με «έξυπνες» λύσειςΟ πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το πρωί σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” στο Δημόσιο και το ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι νέες κλίνες “θα έχουν τη δυνατότητα να στεγάζονται σε ειδικούς οικίσκους σε όποιο νοσοκομείο τις χρειάζεται”, ενώ αρχικά “η έδρα τους θα είναι το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ένας κομβικός πυλώνας του ΕΣΥ, που κράτησε και άντεξε ειδικά τις δύσκολες εβδομάδες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και από τη Μακεδονία, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης και η διοικήτρια του Νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης Μαρία Γιογκατζή.

Ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. “Καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος πια από την εκδήλωση της πανδημίας, νομίζω ότι είναι στο χέρι όλων μας να τον μετατρέψουμε και στον μοναδικό χρόνο πανδημίας. Οι εμβολιασμοί αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν το 1 εκατομμύριο. 

Προφανώς υπάρχει μία πίεση στο σύστημα Υγείας ειδικά στην Αττική, την οποία πιστεύω όμως ότι τη διαχειριζόμαστε, κύριε υπουργέ, πολύ ικανοποιητικά. Η σύγκριση εξάλλου με τα στοιχεία άλλων χωρών αποδεικνύει ότι στην πατρίδα μας εξακολουθούμε να αμυνόμαστε πολύ πιο αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο βέβαια έχει και το χαρακτηριστικό ότι πια έχει κυριαρχήσει ένα στέλεχος, το λεγόμενο βρετανικό στέλεχος, που έχει πολύ πιο αυξημένη μεταδοτικότητα”, σημείωσε.

“Η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή”

“Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης. Θα το σχεδιάσουμε, εφόσον το αποφασίσουμε, με έξυπνες λύσεις και με μία νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες: η οικονομία να επαναλειτουργήσει σταδιακά και όλοι μας να πειθαρχήσουμε στους κανόνες, ώστε αυτή να παραμείνει ανοιχτή.

Με άλλα λόγια, η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει