Μικρή συμμετοχή ιδιοκτητών στο Πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης

Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με τη μικρή συμμετοχή των ιδιοκτητών ανοικίαστων ακινήτων στο Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», λόγω της δικαιολογημένης δυσπιστίας τους απέναντι στην αφερεγγυότητα της Πολιτείας.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη», το οποίο ανήκει στο πλαίσιο «Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν.4052/12» χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιείται από τους Δήμους της χώρας, παρέχοντας χρήματα για λειτουργικά έξοδα για ένα χρόνο καθώς και στέγη σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σίγουρα πρόκειται για μια σανίδα σωτηρίας για όσους αντιμετωπίζουν με δυσκολία την καθημερινότητα και για όσους έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο.

Εντούτοις, η υλοποίηση του προγράμματος συναντά δυσκολίες. Παρά την πρόσκληση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων της χώρας προς τους ιδιώτες – ιδιοκτήτες για να νοικιάσει τα αδιάθετα διαμερίσματά τους, προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες των αστέγων και των οικογενειών τους, η ανταπόκριση ήταν πολύ μικρή.

Τη στιγμή μάλιστα που πλήθος διαμερισμάτων παραμένουν αδιάθετα για περισσότερο από ένα έτος, οι ιδιοκτήτες τους διστάζουν να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα. Η στάση τους βεβαίως και είναι δικαιολογημένη διότι φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να λάβουν το μίσθωμα που τους αναλογεί, εξαιτίας της αφερεγγυότητας της κυβερνητικής πολιτικής.

Σε μια χώρα που έχει φτάσει στο σημείο να «παράγει» πλέον ανέργους και αστέγους είναι πραγματικά λυπηρό η Πολιτεία να μην παρέχει τα απαραίτητα εχέγγυα σε όσους δύνανται και θέλουν να μετέχουν σε τέτοιες ενέργειες στήριξης και επανένταξης των οικονομικά πληγέντων συνανθρώπων μας.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια είναι τα εχέγγυα που δίνει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» περισσότεροι ιδιοκτήτες ανοίκιαστων ακινήτων, οι οποίοι με το αζημίωτο θα παρέχουν στέγη σε οικογένειες που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει