Μικρή υποχώρηση στις τιμές των κρατικών ομολόγωνΠεριορισμένη υποχώρηση καταγράφουν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 1,4%, από 1,37% που κυμαίνονταν χθες.

Ανοδικά κινήθηκε και απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία κυμαίνεται στο 0,555% από 0,54%

Οι αγορές κινούνται υποτονικά σήμερα καθώς έχουν ήδη εισέλθει στο “κλίμα” της αργίας της Εορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την πρόοδο των Αμερικανο – Κινεζικών διαπραγματεύσεων για τη σύναψη μίας πρώτης εμπορικής συμφωνίας, εξέλιξη η οποία όμως ευνοεί περισσότερο τα ομόλογα του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ)περιορισμένο ήταν σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 17 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο το 1 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολή αγοράς.

Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 5 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,39% από 1,37% έναντι 0,39% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί ελαφρώς στο 1,76% από 1,75% χθες.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, 18:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει