«Μικρό καλάθι» από τους φιλόζωους σχετικά με την αυστηροποίηση των ποινών για τις κακοποιήσεις ζώων


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 11:59

Επιφυλακτική παρουσιάζεται η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία σχετικά με την εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την κακοποίηση των ζώων, καθώς όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση μια προηγούμενη πρωτοβουλία για τον ίδιο σκοπό δεν ευόδωσε στη Βουλή και επίσης «η ποινή του κακουργήματος για κακοποίηση ζώων μπορεί να “σκοντάφτει” στην φιλοσοφική ιδεολογική θεωρία για μη εξομοίωση των ποινών για τα ζώα με αυτές για τους ανθρώπους». 

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εδω και χρόνια αλλα ιδιατερα τον τελευταιο χρονο δίνει μάχες και έχει προβεί σε πάρα πολλές ενέργειες τοσο σε επιπεδο θεσμικο με αλλεπάλληλες συναντησεις με Υπουργούς και συνεργάτες τους, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές στο τελευταίο ψήφισμα STOP στη κακοποιηση των ζώων το οποιο και απεστειλε στον Πρωθυπουργό , έχει στείλει πολλές επιστολές τοσο στον ιδιο όσο και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναδεικνύοντας την σοβαρότητα του θέματος και καλλιεργώντας έτσι το έδαφος για τις αναγκαίες αλλαγές του θεσμικού status για τα ζώα.

Το 2018 μετά απο αιτημά μας συγκεντρώθηκαν υπογραφές 50 βουλευτών ,που έθεσαν στη Βουλή την πρότασή μας για την Συνταγματική κατοχύρωση της Προστασίας των ζώων , η οποία όμως στην Ολομελεια της Βουλής δεν ψηφιστηκε γραφοντας έτσι μια μελανή σελίδα στην ιστορια της. Τα τελευταία αλλεπάλληλα σοκαριστικά περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς , τα δυο των Χανίων, το έγκλημα του εκπαιδευτικού στην Νίκαια, ο ακρωτηριασμός των δυο κουταβιών στην Κοζανη και το ξεκοίλιασμα γατών στην Πάτρα προκάλεσαν μια εκρηκτική οργή και αγανάκτηση σε όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα στην φιλοζωική κοινότητα.

Η ΠΦΠΟ μαζί με τους πολίτες της πόλης των Χανίων με τις διαμαρτυρίες τους ,τις κινητοποιήσεις τους ,την ενημέρωση όλων των ΜΜΕ τοπικών και γενικής εμβέλειας έδωσε τεράστια ώθηση στο θέμα γεγονός που προκάλεσε δηλώσεις Υπουργών , βουλευτών , κομμάτων κλπ .

Οι τελευταίες αποτρόπαιες και πάλι κακοποιήσεις και θανατώσεις ζώων ξεχείλισαν το ποτήρι και οδήγησαν στην χθεσινή δέσμευση του Υπουργού ΥΠΑΑΤ για την αναγόρευση της κακοποίησης των ζώων σε κακούργημα. Η ΠΦΠΟ χαιρετίζει αυτή την δέσμευση αλλά κρατά μικρό καλάθι . Γιατι η αλλαγή των ποινών είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο και θα πρέπει να συμφωνήσει ,ωστε το θέμα να φθάσει για ψηφιση στην Βουλή αλλά και γιατί η ποινή του κακουργήματος για κακοποίηση ζώων μποεί να “σκοντάφτει” στην φιλοσοφική ιδεολογική θεωρία για μη εξομοίωση των ποινών για τα ζώα με αυτές για τους ανθρώπους ,με την οποία βεβαίως κάθετα διαφωνούμε.

Θεωρούμε οτι ειναι βέβαιη η αυστηροποίηση των ποινών μέλλει ομως να δουμε το περιεχομενό της. Δεν μπορεί βεβαίως να μην αναφερθούμε στο γεγονός ,οτι η φιλοζωία του Υπουργού ΥΠΑΑΤ δεν τον απέτρεψε απο την χρηματοδότηση με 3.000.000 των αιματοβαμμένων βιοτεχνίων γούνας ,όπου κάθε χρονο χιλιάδες ζώα βασανιζονται με τον χειροτερο τρόπο και τους αφαιρείται η ζωή για να γινουν γούνινα προιόντα πολυτελειας .

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 12:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει