Μιτζικός: Υποχρεωτική μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κύριε Δήμαρχε,

Στις 20 Απριλίου 2015, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία κατατίθενται αναγκαστικώς τα ταμειακά διαθέσιμα και οι προθεσμιακές καταθέσεις των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος για τις ανάγκες τις Γενικής Κυβέρνησης.

Απροκάλυπτα η Κυβέρνηση δεν αφαιρεί μόνον τους κρατικούς πόρους προς χρηματοδότηση στους ΟΤΑ αλλά με πρωτοφανές τρόπο εισβάλει στα ταμεία και στο ενεργητικό του Δήμου μας αφαιρώντας εν μία νυχτί τα διαθέσιμα προερχόμενα κατά κανόνα από το υστέρημα και πληρωμές των συμπολιτών μας. Η Κυβερνητική Πράξη αυτή, κατά παράβαση του Συντάγματος, ακυρώνει όχι μόνο κάθε χρηματοδοτικό προγραμματισμό πέραν των 15 ημερών, αλλά θέτει εν κινδύνω βασικές λειτουργίες του Δήμου, ιδιαίτερα πληρωμές προς τρίτους για βασικές ανάγκες όπως καύσιμα, συμβάσεις έργου για βασικές λειτουργίες του Δήμου, προμήθειες για παιδικούς σταθμούς, σχολεία, ΚΑΠΗ, κλπ.

Λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, προτείνουμε :

1. Να δοθεί άμεσα εντολή στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου να εξετάσει και να προβεί σε κάθε διαθέσιμο ένδικο μέσο ώστε να διαφυλαχθούν τα ταμειακά διαθέσιμα και προθεσμιακές καταθέσεις του Δήμου μας.

Η ΚΕΔΕ ήδη ανακοίνωσε την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας.

2. Η Δημοτική Αρχή να στηρίξει την ΚΕΔΕ στην προσπάθειά της να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Δήμων.

Η παράταξή μας θεωρεί ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και ένδικα μέσα για τη διαφύλαξη των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει