ΜΜΕ στην Τουρκία: Προκλητική κίνηση της Ελλάδας η συμφωνία με Ισραήλ για αντιαρματικούς πυραύλους Spike


Έντονη ενόχληση προκάλεσε στην τουρκικη η πλευρά η ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας για τους αντιαρματικούς πυραύλους Spike οι οποίοι θα αναπτυχθούν στα τουρκικά σύνορα έπειτα από συμφωνία με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένη η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu με τίτλο σε δημοσίευμά της γράφει ότι «Η κίνηση της Ελλάδας που θα αυξήσει την ένταση: αναπτύσσει ισραηλινούς πυραύλους στα σύνορα με την Τουρκία» ενώ συνεχίζει ότι: «Ενώ η πρόσφατη προσέγγιση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας συνεχίζεται, η Ελλάδα προχώρησε σε ένα βήμα που θα αυξήσει την ένταση. Μια είδηση ήρθε από την Αθήνα που θα μπορούσε να χαλάσει τον πρόσφατο κλίμα ευφορίας στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Αθήνα σχεδιάζει να τοποθετήσει πυραύλους Spike NLos που αγόρασε από το Ισραήλ στα σύνορα με την Τουρκία. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον περασμένο Απρίλιο ότι είχε υπογραφεί συμφωνία για την πώληση αντιαρματικών πυραύλων Spike στην Ελλάδα. Στην ανακοίνωση είχε αναφερθεί ότι η συμφωνία ήταν αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu: «Η κίνηση της Ελλάδας που θα αυξήσει την ένταση: αναπτύσσει ισραηλινούς πυραύλους στα σύνορα με την Τουρκία» (04/10/2023)

Αλλά σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στην ιστοσελίδας της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σαμπάχ με τίτλο «Μια κίνηση από την Ελλάδα που θα προκαλέσει ένταση: Θα τους τοποθετήσουν στα σύνορα με την Τουρκία».

«Μετά τις συνομιλίες μεταξύ του Τ/προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μια είδηση που θα επισκιάσει το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται στην επικαιρότητα… Ενώ είναι γνωστό ότι ο εξοπλισμός νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς από την Ελλάδα ανεβάζει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, η κυβέρνηση της Αθήνας ετοιμάζεται να προβεί σε μια κίνηση που θα κλιμακώσει εκ νέου την ένταση. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ελληνικού Τύπου η Ελλάδα θα αναπτύξει πυραύλους Spike στα σύνορα με την Τουρκία», αναφέρεται στο άρθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι «οι πύραυλοι Spike αποτελούν όπλο κλειδί για την άμυνα των νησιών και του Έβρου, τα οποία βρίσκονται στα σύνορα με την Τουρκία. Βάσει της συμφωνίας, η Ελλάδα θα αγοράσει περισσότερους από 220 πυραύλους. Προβλέπεται ότι αυτό θα καλύψει όλες τις ανάγκες της Ελλάδας».

Το δημοσίευμα της εφημερίδα Σαμπάχ: «Μια κίνηση από την Ελλάδα που θα προκαλέσει ένταση: Θα τους τοποθετήσουν στα σύνορα με την Τουρκία» (04/10/2023)Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει