Μογκερίνι: Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για μια κοινή διακήρυξη στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.Οι προετοιμασίες για τη σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου στα τέλη του μήνα δεν έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει σε συμφωνία για μια κοινή διακήρυξη όσον αφορά τις σχέσεις των δύο πλευρών.

Παρότι έχουν καταγραφεί αρκετά σημεία διαφωνίας, η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι διαβεβαίωσε πως οι συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών ήταν «πολύ καρποφόρες».

Η Ύπατη Εκπρόσωπος τόνισε σε δημοσιογράφους πως ελπίζει ότι στη σύνοδο θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση και συμπλήρωσε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον σκοπό αυτό.

Η εναντίωση της Ουγγαρίας στο σημείο του προσχεδίου της ανακοίνωσης που αφορά τη μετανάστευση φαίνεται πως είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για την έλλειψη προόδου.

Η ανακοίνωση της Ε.Ε. εκτιμάται ότι θα αναφέρεται — έστω εμμέσως — στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, το οποίο η Βουδαπέστη απορρίπτει.

Η σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου προγραμματίζεται για την 24η και την 25η Φεβρουαρίου στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Θα είναι η πρώτη του είδους.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 05:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει