Μοιάζουν με φεουδάρχες του Μεσαίωνα παρά με τον λαό

ΑΡΘΡΟ του Σωτήρη Χιωτάκη

Πόθεν …αίσχος!

Όχι γιατί όλοι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, όπως δεν είναι και όλοι οι κλέφτες, πολιτικοί…

Ούτε γιατί οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν δείχνουν τίποτε – πιο σωστά, δείχνουν όλα όσα οι πολιτικοί μας ταγοί επιθυμούν να φαίνονται.

Αυτά είναι γνωστά και πρόδηλα τοις πάσι και, ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχει νόημα να ασχολούμαστε και εμείς στα μέσα ενημέρωσης σε τέτοια έκταση με τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Το “αίσχος” είναι άλλο…

Έχει να κάνει με το ότι οι πολιτικοί μας δεν είναι δυνατό να έχουν καμία απολύτως σχέση με τα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά τον κόσμο.

Δεν μπορούν να τα καταλάβουν, δεν μπορούν να τα αντιληφθούν, είναι “αλλού”.

Διότι με δεκάδες ακίνητα, εκατοντάδες χιλιάδες καταθέσεις και κάθε είδους περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας είναι προφανές ότι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν τί ακριβώς είναι αυτό που κατατρώει τον κόσμο.

Οι φόροι, τα χαράτσια, η ανεργία, η αγωνία όχι για το αύριο αλλά για το σήμερα…

Με γειά τους με χαρά τους που τα έχουν, όσα έχουν, αν τα έχουν νόμιμα φυσικά…

Αλλά έχοντας όλα αυτά που έχουν, απέχουν παρασάγγας από τον μέσο πολίτη.

Μοιάζουν πιο πολύ με τους φεουδάρχες, τους ηγεμόνες, τους βασιλιάδες του Μεσαίωνα που, ζώντας ανέμελα μέσα στον πλούτο και την χλιδή, έτειναν ευήκοον ους σε κάθε λογής σφουγγοκολάριο συμβουλάτορα που πρότεινε φόρους και φόρους και φόρους διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν…

Δεν έχουν καμία σχέση αυτοί με εμάς, για να το πούμε πιο απλά…

Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο! Και για την Δημοκρατία αλλά και κυρίως για την τύχη αυτού του λαού που δοκιμάζεται ως πειραματόζωο από αδαείς ή ραδιούργους εντολείς των δικών μας αρχόντων.

Δυστυχώς…

Πηγή – ProtoThema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει