Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βικτόρια


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 08:29

Οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια, επίκεντρο του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκαν σε μονοψήφιο αριθμό -για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, ή από τη 12η Ιουνίου- καθώς αρχίζουν να χαλαρώνουν κάποιους από τους περιορισμούς που επιβάλλουν στους κατοίκους της.

Η Βικτόρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό της χώρας, έθεσε τους 5 εκατομμύρια κατοίκους της πρωτεύουσάς της, της Μελβούρνης, σε αυστηρό lockdown στις αρχές του Αυγούστου. Πάντως χθες Κυριακή ήρε την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, λόγω της σταθερής μείωσης των μολύνσεων.

Η νοτιοανατολική πολιτεία κατέγραψε πέντε κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και τρεις θανάτους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τις 700 μολύνσεις που ανακοίνωνε σε μία ημέρα στις αρχές Αυγούστου.

Ο μέσος όρος των μολύνσεων των τελευταίων δύο εβδομάδων στη Μελβούρνη ημερησίως υποχώρησε κάτω από τις 21. Οι αρχές έχουν αναγγείλει ότι θα προχωρήσουν στην άρση περισσότερων περιορισμών εφόσον επιτευχθούν ορισμένοι στόχοι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον δήλωσε χθες Κυριακή ότι η πολιτεία αυτή πρέπει να προχωρήσει «τις προσεχείς εβδομάδας στη χαλάρωση περισσότερων περιορισμών με ασφάλεια», καθώς η Βικτόρια έχει υποσχεθεί επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος για την επάνοδο στην ομαλότητα εάν τα πράγματα συνεχίσουν να βρίσκονται στην ίδια πορεία.

Οι αρχές της νοτιοανατολικής πολιτείας ανακοίνωσαν ότι 127.000 εργαζόμενοι θα επιτραπεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους από σήμερα, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία. Ως τώρα προβλεπόταν να επιστρέψουν στις θέσεις τους 30.000.

Η Αυστραλία συνολικά έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορωνοϊού πάνω από 27.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 875 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Στη Βικτόρια αναλογεί περίπου το 75% των μολύνσεων και σχεδόν το 90% των θανάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 08:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει