Μουτσινάς: «Έχει άγνοια το ΥΠΕΚΑ για το πρόβλημα των ορίων των οικισμών στο Πήλιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με την 8271/2013 ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς – μεταφέροντας την αγωνία και πλειάδα ερωτημάτων χιλιάδων ιδιοκτητών κατοικιών και οικοπέδων μετά από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας που ακύρωσε συγκεκριμένες οικοδομικές άδειες που είχαν εκδοθεί το 2008 αναιρώντας ουσιαστικά το υπάρχον καθεστώς οικοδομικής αδειοδότησης στους οικισμούς που υπάγονται στο Προεδρικό Διάταγμα Πηλίου- είχε ρωτήσει τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει για την τακτοποίηση των προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Καλαφάτης απάντησε με δύο έγγραφα, ένα της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής/ΥΠΕΚΑ το οποίο δηλώνει: «Στην Υπηρεσία μας δεν υφίστανται στοιχεία σχετικά με το αναφερόμενο ζήτημα» και υποδεικνύει τις γενικές νομοθετικές ρυθμίσεις της αρμοδιότητάς του, και ένα της Διεύθυνσης Οικοδομικών και Κτηριοδομικών Κανονισμών (ΔΟΚΚ)/ΥΠΕΚΑ το οποίο επίσης υποδεικνύει γενικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Επίσης ο κ. Καλαφάτης δήλωσε πως έχει ζητηθεί και αναμένεται ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

viewer24.png

viewer25.png

viewer26.png
Μετά την απάντηση του κ. Υπουργού ο κ. Μουτσινάς δηλώνει: «θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να επικαλείται άγνοια το ΥΠΕΚΑ για ένα πρόβλημα το οποίο έχει αρχίσει να αναδεικνύεται εδώ και 15 χρόνια. Πρέπει επιτέλους ¨να πάρει μπρος η κρατική μηχανή¨. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση από την πλευρά της Πολιτείας, στην οριστική επίλυση του προβλήματος, το μόνο που θα επιτύχει θα είναι επιβάρυνση των ιδιοκτητών, εμποδίζοντας την οικονομική ανάπτυξη αλλά και την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής».

viewer23.png

Μπορεί επίσης να σας αρέσει