Μουτσινάς για καθυστέρηση Π. Διατάγματος για Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου

«Καθυστέρηση στην προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο και Πρόγραμμα Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Βόλου που ανατέθηκε πριν μια εξαετία περίπου, πήρε τη μορφή Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και στάλθηκε από το Υπουργείο σας στο Δήμο Βόλου στις 17.5.2011.

Επειδή, κατά γενική ομολογία, το Σχέδιο του Π.Δ. ήταν ελλειμματικό και με πολλά κενά, ακολούθησε μια μακρόχρονη διαδικασία επεξεργασίας και διαβούλευσης (Δήμος Βόλου και λοιποί εμπλεκόμενοι Δήμοι, Περιφέρεια, ΤΕΕ) η οποία ολοκληρώθηκε αρχές του 2013.

Με απάντησή σας (980Β /19.3.2013) μάλιστα σε κατατεθείσα αναφορά (2713 /12.2.2013) μας γνωρίσατε ότι: «… το εν λόγω σχέδιο Π.Δ. κατόπιν μακρόχρονης διαδικασίας επεξεργασίας και διαβούλευσης, επί της ουσίας των διατάξεών, έχει διαβιβαστεί στη Δ/νση Νομοθετικού Έργου του Υπουργείου για νομοτεχνικό έλεγχο ώστε να ακολουθήσει η κατά νόμο διαδικασία υπογραφής και έκδοσής του».

Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει προωθηθεί στο ΣτΕ προς επεξεργασία το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με αποτέλεσμα να απουσιάζει το απαραίτητο αυτό πολεοδομικό εργαλείο για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης των ενεργειών για την έκδοση του Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προγράμματος Προστασίας Περιβάλλοντος Οικιστικού Συγκροτήματος Βόλου;

  2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός και ποιο το χρονοδιάγραμμα για την περαιτέρω διαδικασία ώστε να εκδοθεί επιτέλους το Π.Δ.;

Ο ερωτών βουλευτής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει