Μουτσινάς για την κατάρρευση του Γηροκομείου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ερώτηση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τους Υπουργούς 1.Υγείας 2. Οικονομικών & 3. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας:

Κύριοι Υπουργοί,

Έχουν περάσει δεκαεπτά μήνες από την ερώτησή μου (αριθμ. 358/24.7.2012) με την οποία σας επεσήμανα τα προβλήματα λειτουργίας λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε το Γηροκομείο Βόλου.

Δυστυχώς σήμερα, εκτός των οικονομικών προβλημάτων που έχουν γιγαντωθεί λόγω των μειώσεων και καθυστερήσεων στις καταβολές, που έχουν επιβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ, το Γηροκομείο είναι και διοικητικά «ακέφαλο» εδώ και ένα μήνα περίπου, μετά την άρνηση τριών μελών του Δ.Σ. των οποίων η θητεία έληξε στις 22.11.2013, να ανανεώσουν την παραμονή τους στο Δ.Σ.

Το προσωπικό (πενήντα άτομα περίπου) απλήρωτο για περισσότερο από δέκα μήνες, παρέμεινε μόνο του να αγωνίζεται για την φροντίδα και την περίθαλψη των 75 φιλοξενούμενων γερόντων.

Επειδή καθίσταται προφανές, ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση παρέμβασης της Πολιτείας θα οδηγήσει το Γηροκομείου Βόλου σε κατάρρευση, προκαλώντας μέσα στην μεγάλη οικονομική κρίση που περνάμε, ένα μεγάλο κενό στις κοινωνικές δομές της περιοχής και μία νέα ομάδα ανέργων,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

Σε τι ενέργειες προτίθενται να προβούν «άμεσα», ώστε να κατατεθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και να ρυθμιστεί το διοικητικό κενό, προκειμένου το Γηροκομείου Βόλου να μην οδηγηθεί σε κλείσιμο;

Ο ερωτών Βουλευτής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει