Μουτσινάς: Ζητώ ενίσχυση των Ελληνορωσικών σχέσεων και στον τομέα των οδικών μεταφορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

«Ενίσχυση των Ελληνορωσικών σχέσεων και στον τομέα των οδικών μεταφορών, ζήτησε ο Πάρις Μουτσινάς»

Συζητήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, σχέδιο νόμου για την Κύρωση Συμφωνίας Ελλάδας -Ρωσίας περί διεθνών μεταφορών.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας κ Πάρις Μουτσινάς ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής και με αφορμή αυτή τη σύμβαση, ζήτησε να δοθεί έμφαση στη διευκόλυνση των τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και να αξιοποιήσει η χώρα μας αυτό το τουριστικό ρεύμα με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στις ειδικές μορφές τουρισμού που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Ρώσους, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός και ο αγροτοτουρισμός.

Το δεύτερο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο Βουλευτής ήταν οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Η ελληνική αγροτική παραγωγή, ξεπερνώντας το σοκ των μνημονιακών πολιτικών, πρέπει να βοηθηθεί ώστε να επανεκκινήσει και να αξιοποιήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα αποκομίζοντας μεγάλα οφέλη.

«Είχα κάνει πρόταση την οποία αποδέχθηκαν σχεδόν όλα τα κόμματα για τη δημιουργία μιας Επιτροπής Εθνικής Πολιτικής για την αγροτική ανάπτυξη, με στόχο να γίνουμε μια εξαγωγική χώρα αγροτικών προϊόντων.»

Τέλος, ο κ. Μουτσινάς ζήτησε την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βίζας για Ρώσους και Έλληνες πολίτες και επίσης την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας με στόχο την προσέλκυση Ρωσικών επενδύσεων, ιδιαίτερα μετά την αποτυχία της συμφωνίας της ΔΕΠΑ με την GAZPROM.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει