Μουτσινάς: Νέα ερώτηση για Γυμνάσιο σε Κατάστημα Κράτησης Νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ερώτηση, του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κύριοι Υπουργοί,

Με ερώτηση που σας απηύθυνα στις 5/2/2013 (αρ. πρωτ. 6724) σχετικά με τη λειτουργία Γυμνασίου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στο Βόλο, ζητούσα να επιληφθείτε για την επανίδρυση αυτής της σχολικής μονάδας ως αυτόνομης, όπως συμβαίνει και στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων στην Αυλώνα.

Οι απαντήσεις όμως που δόθηκαν από τα δύο υπουργεία για το ως άνω θέμα, είναι αντικρουόμενες και δεν δίνουν προοπτική λύσης για την απρόσκοπτη και αυτόνομη συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω ειδικού σχολείου.

Συγκεκριμένα: Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην απάντησή του αναφέρει ότι, «… Η ανάγκη συνέχισης της εκπαίδευσης των ανηλίκων κρατουμένων καθίσταται επιτακτική και γι’ αυτό η υπηρεσία μας συνηγορεί στην οποιαδήποτε μορφή του ανωτέρω Γυμνασίου (παράρτημα ή αυτόνομη μονάδα), αντικείμενο που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του συνερωτώμενου Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού», και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην απάντησή του αναφέρει ότι, «το ως άνω θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά μου».

Δηλαδή το υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει αναρμόδιο, λέγοντας ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Παιδείας, που με τη σειρά του δηλώνει αναρμόδιο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε εκ νέου κ.κ. Υπουργοί:

·Προτίθεστε να επανιδρύσετε το Γυμνάσιο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου ως αυτόνομη και πλήρη σχολική μονάδα, όπως συμβαίνει με το Γυμνάσιο-Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων στην Αυλώνα;

Ο ερωτών βουλευτής

Πάρις Μουτσινάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει