Μουτσινάς: Παρακράτηση εργατικών κατοικιών στο πρώην ΟΕΚ από ιδιωτικούς υπαλλήλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«… Συνεπώς, δεν υπήρχαν στη Μαγνησία κενές και αδιάθετες κατοικίες για να κληρωθούν, ώστε να γίνει και εκεί απογραφή δικαιούχων» είναι το συμπέρασμα της απάντησης του Υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση, σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην απάντησή του αναφέρει σχετικά: «Στους οικισμούς που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα της Μαγνησίας δεν υπάρχουν κενές και αδιάθετες κατοικίες ώστε να συμπεριληφθούν σε απογραφή ενόψει κλήρωσης. Σε ορισμένους οικισμούς υπάρχουν κενές κατοικίες, αυτές όμως αντιστοιχούν σε κληρωθέντες δικαιούχους που για διάφορους λόγους αποκλείστηκαν από τις υπηρεσίες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και αναμένονται οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Οπότε, οι κατοικίες αυτές δεν είναι δυνατόν να διατεθούν σε άλλους δικαιούχους πριν τελεσιδικήσουν οι προσφυγές και οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι τους ή παραμείνουν αδιάθετες.»

Με δεδομένο λοιπόν ότι, ούτε αδιάθετες εργατικές κατοικίες υπάρχουν και ούτε κανένα πρόγραμμα τρέχει εδώ και τρία χρόνια, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για την παρακράτηση η οποία γίνεται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, πού, δηλαδή, στοχεύει και τι εξυπηρετεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει