Μουτσινάς: Υποχρηματοδότηση των δομών παιδικής φροντίδας για τη σχολική χρονιά 2014-2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τους Υπουργούς 1.Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 2.Οικονομικών και 3.Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας:

Περίπου 40.000 παιδιά μένουν εκτός δομών παιδικής φροντίδας για τη σχολική χρονιά 2014- 2015 λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης αυτών των δράσεων. Αλλά και 2.500 έως 3.000 εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτές τις δομές κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους αν δεν βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Τα 160.000.000 εκατ. που εξασφαλίσθηκαν μέχρι τώρα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πάνω από 60.000 παιδιά και κατά συνέπεια υπάρχει επιτακτική ανάγκη εξασφάλισης και των υπολοίπων απαραίτητων πιστώσεων ώστε να καλυφθεί η παιδική φροντίδα και των100.000 παιδιών.

Προς αυτή τη κατεύθυνση προτάσεις όπως αυτές της ΚΕΔΕ για εξασφάλιση ενός ποσού της τάξης των 50.000.000 εκατ. από το Κοινωνικό Μέρισμα, αλλά και η αξιοποίηση για τα υπόλοιπα των αναπορρόφητων κονδυλίων από τα τομεακά προγράμματα Διά Βίου Μάθηση, Ψηφιακή Σύγκλιση, Διοικητική Μεταρρύθμιση, ή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης πρέπει να γίνουν άμεσα αποδεκτές.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,

Πως θα διασφαλισθούν τα 250.000.000 εκατ. ευρώ για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών παιδικής φροντίδας στη χώρα μας τη νέα σχολική χρονιά, ώστε να εξυπηρετηθούν συνολικά όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη υπαγωγής σε αυτές τις δομές, και πως εγγυώνται ότι δεν θα χάσουν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις μονάδες τη δουλειά τους;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει