Μου είπε «πάρε την τάδε να μη μιλήσει» – Είχε αγωνία για τις καταγγελίες
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022, 12:03

Έκκληση στις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική βία από τον Πέτρο Φιλιππίδη να μιλήσουν στη Δικαιοσύνη, απηύθυνε από το βήμα του μάρτυρα ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος καταθέτοντας τόνισε: «Κάνω μια έκκληση σε αυτές τις κυρίες που μας έχουν πει διάφορα να τα έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ».

Συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα την κατάθεσή του ο Σπ Μπιμπίλας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης επέμεινε για τη νοσηρή συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη απέναντι στις νεαρές γυναίκες συναδέλφους του κι εξήγησε τι ήταν αυτό που ενδεχομένως τις εμπόδισε να στραφούν αμέσως σε βάρος του στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ΣΕΗ ή τη Δικαιοσύνη. Κάτι που συνέβη στην περίπτωση της πρώτης καταγγέλλουσας.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Έγινε αυτή η πράξη και μετά από δυο μήνες πήγε να δουλέψει μαζί του;

Σπ. Μπιμπίλας: Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δηλαδή αυτό του έδινε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες πράξεις όπως αυτές για τις οποίες δικάζεται και μετά η καταγγέλλουσα να τις ξεχνά;

Σπ. Μπιμπίλας: Ναι ήταν μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Πέτρο.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις στο παρασκήνιο στο θέατρο σε βάρος μια γυναίκας;

Σπ. Μπιμπίλας: Ξέροντας τον Πέτρο θα μπορούσε. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμη και τώρα, ξέρω όμως το χαρακτήρα του …

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου για το λόγο που η πρώτη καταγγέλλουσα επέλεξε μάλιστα να καταγγείλει το βιασμό της στον εισαγγελέα και όχι στο ΣΕΗ.

 Μιχ. Δημητρακόπουλος: Η πρώτη καταγγέλλουσα περιγράφει στο ΣΕΗ βιασμό;

Σπ. Μπιμπίλας: Περιγράφει γεγονότα στο πειθαρχικό συμβούλιο. Δε θα αποφασίσω εγώ αν περιγράφει βιασμό ή όχι.

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Δεν περιγράφει βιασμό;

Σπ. Μπιμπίλας: Δεν θα το κρίνω εγώ

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Σε σας δε λέει τίποτα για βιασμό, και πάει στον εισαγγελέα και μιλάει για βιασμό και μετά στην ανακρίτρια και για μια δεύτερη πράξη βιασμού. Αρχικά δεν περιγράφει πράξεις. Μπορείτε να μας δώσετε μια εξήγηση;

Πρόεδρος: Την ρωτήσατε εσείς που την γνωρίζετε γιατί δεν τα είπε και στο ΣΕΗ όσα αργότερα κατέθεσε στον εισαγγελέα;

Σπ. Μπιμπίλας: Μια φορά τη ρώτησα και μου είπε ότι κάθισε και θυμήθηκε και άλλα πράγματα, ότι έστυψε το μυαλό της, είναι λογικό. Λένε στο πειθαρχικό κάποια πράγματα και όταν πάνε στον εισαγγελέα τους ρωτάει και ενδεχομένως να θυμούνται και άλλα. Αυτή είναι η κρίση μου.

Ο μάρτυρας εξήγησε πάντως γιατί ο ίδιος άλλαξε στάση απέναντι στον άλλοτε στενό του φίλο, όπως τον χαρακτήρισε, Πέτρο Φιλιππίδη. «Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσεις, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά» είπε και πως πρόσθεσε: «Οι φίλοι λένε την αλήθεια για να διορθωθούν οι φίλοι τους», συμπληρώνοντας πως  η συνθήκη του θεάτρου είναι πολύ δύσκολη και πολλοί ηθοποιοί έχουν υποστεί πολύ «άσχημα πράγματα» αλλά έχουν ξαναγυρίσει σε αυτό για να εργαστούν

Ένταση δημιουργήθηκε με αποτέλεσμα να χρειαστεί το δικαστήριο να διακόψει όταν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε  πως  διαψεύδει η Ελπίδα Νινου τους ισχυρισμούς  Μπιμπίλα σχετικά με σχέση που είχε συνάψει ο Πετρος Φιλιππίδης με την κοπέλα του γιου του.

Δημητρακοπουλος: Σας διαψεύδει η κα Νινου!

Μπιμπιλας: Τη διαψεύδω κι εγώ την κα Νινου!

Η σύζυγος  του Πέτρου Φιλιππιδη ζήτησε να πάρει το λόγο αλλά η πρόεδρος το αρνήθηκε και διέκοψε τη διαδικασία. Την ίδια στιγμή, η Πηνελοπη Αναστασοπούλου που βρισκόταν στο ακροατήριο φώναξε: «Και για εμάς λέτε πράγματα αλλά δε σηκωνόμαστε να μιλήσουμε!».

Μετά τη διακοπή φίλοι από το περιβάλλον του Πέτρου Φιλιππίδη φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπιλα «Φίδι! Φίδι! Εσυ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!», με τον πρόεδρο του ΣΕΗ να απαντά: «Ντροπη! Ντροπη! Και τι να κάνουμε να πούμε ψέματα;!».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει