Μπέο… προλαβαίνεις, πάρε πίσω την παραχώρηση αίθουσας προς τη Χ.Α.

ΑΡΘΡΟ του Αντώνη Κουμιώτη, Γενικού Γραμματέα της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης (Π.Ε.ΔΙ.Μ.Ε.) και Διευθυντή των e-Saloniki.gr και e-Volos.gr

ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ, παρατηρώντας όλους αυτούς τους μήνες, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και αργότερα επί των ημερών της θητείας σου στην δημοτική Αρχή του Βόλου, τις δράσεις και τις αντιδράσεις σου, έναντι αφενός των θεμάτων της επικαιρότητας και αφετέρου έναντι των επικριτών σου, ανακαλύψαμε αρκετές φορές ότι πέραν από τον συγκρουσιακό χαρακτήρα, που προέβαλαν με ιδιαίτερο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια οι “συνάδελφοί” μας της Αθήνας, διαθέτεις και αρκετές αρετές αλλά και ευαισθησίες.

ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ λοιπόν σε αυτές ακριβώς τις ευαισθησίες γράφουμε και αυτές εδώ τις αράδες και πιο συγκεκριμένα στον απόηχο της απόφασης για παραχώρηση της δημοτικής αίθουσας του πρώην Δημαρχείου Αισωνίας στην Χρυσή Αυγή για εκδήλωση.

ΟΧΙ – ΟΧΙ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ, δεν θα αναφερθούμε ούτε σε εγκληματικές οργανώσεις, ούτε θα καπηλευτούμε τη μνήμη του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Σεβόμαστε στο ακέραιο το τεκμήριο της αθωότητας, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό, πέραν βεβαίως του φυσικού δολοφόνου αυτού του παιδιού, αφορά σε εκλεγμένους δυστυχώς ή ευτυχώς -δυστυχώς εάν θέλετε την άποψή μας- από τον ελληνικό λαό Βουλευτές. Επειδή λοιπόν ακριβώς κάνουμε ρεπορτάζ και γνωρίζουμε πέντε πράγματα παραπάνω, δεν θα σταθούμε σε πομπώδεις εκφράσεις, με άλλα λόγια δεν θα τους κάνουμε εμείς τους ήρωες του αύριο. Οι εξελίξεις θα εξηγήσουν απόλυτα τί ακριβώς εννοούμε!

ΕΜΕΙΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ θα σταθούμε σε αυτά που γνωρίζουμε και πάλι από το ρεπορτάζ και πιο συγκεκριμένα αυτό που αφορά στην Μαγνησία και στον Βόλο μας. Θα σταθούμε δηλαδή στο γεγονός ότι για μια στιγμή κάποιοι προσπάθησαν να διχάσουν την πόλη. Και αυτό διότι αποφάσισαν να αρπάξουν μία εκ των κοινοβουλευτικών εδρών του Νομού και να την δώσουν σε κάποιον μόνιμο κάτοικο Ραφήνας, κάποιον Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Μη γνωρίζοντας βεβαίως τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή αλλά και την παράδοση των κινημάτων σε αυτήν και νομίζοντας ότι εξελέγη Βουλευτής στον Αγ. Παντελεήμονα, γρήγορα η πόλη μετατράπηκε σε ζούγκλα.

ΗΤΑΝ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ, η εποχή που όλοι μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες, προσπαθούσαν, μέσω life & style ειδήσεων, να βάλουν ολοένα και περισσότερο στις ζωές μας την Χρυσή Αυγή. Ήταν η εποχή, που ακόμα και τοπικά συστημικά Μέσα Ενημέρωσης είχαν αναλάβει να ξεπλύνουν την οργάνωση που μετατράπηκε σε κόμμα από τις αμαρτίες των προηγούμενων δεκαετιών και ξαφνικά το e-Volos.gr, το Radio Marconi 96,1 F.M. και ο υπογράφων, μείναμε ολομόναχοι στον κλάδο μας στο στόχαστρο του απόλυτου παραλογισμού, του φασισμού.

ΠΟΙΟΣ μπορεί εξάλλου Αχιλλέα Μπέο να ξεχάσει τις ανοιχτές προσωπικές επιστολές, του ισχυρού τότε Βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου εναντίον μου, μέσω των οποίων με στοχοποιούσε ξεκάθαρα σε μια περίοδο έντονου πολιτικού παραλογισμού και απόλυτης εκμετάλλευσης των πολιτών, λόγω της κρίσης;

ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ που μόνοι εμείς τολμούσαμε να μεταδώσουμε πως ο εν λόγω Βουλευτής έκανε επίδειξη του κουμπουριού του στην μέση της οδού Δημητριάδος, ήταν οι εποχές που μόνοι εμείς καλύπταμε τα τεράστια σε όγκο αντιφασιστικά συλλαλητήρια στο κέντρο της πόλης και φυσικά ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ…!!!

ΣΙΩΠΗ Αχιλλέα Μπέο, σιωπή από όλους τους υπόλοιπους του σιναφιού, πέραν κάποιων γνωστών για την ευαισθησία τους επί του θέματος φορέων και προσωπικοτήτων και βεβαίως ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης. Των χιλιάδων κοριτσιών και αγοριών, απόγονων αυτών που υπέφεραν από την θηριωδία των ΝΑΖΙΣΤΩΝ της κατοχής.

ΛΟΙΠΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ, παραδίδοντας την αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Αισωνίας στην Χρυσή Αυγή, τί θα πεις την Κυριακή κοιτώντας στα μάτια τα χιλιάδες αυτά κορίτσια και αγόρια, τον ανθό του Βόλου και της Μαγνησίας, τα οποία και λογικό είναι, να φωνάζουν συνθήματα έναντι της ετυμηγορίας των Βολιωτών στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή εναντίον σου;

ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ… προλαβαίνεις, πάρε πίσω την παραχώρηση αίθουσας προς τη Χ.Α. Και ναι, συνέχισε έτσι, συγκρουσιακά… εις ότι αφορά όμως και τον φασισμό, γιατί αυτό απαιτεί η πλειοψηφία των Βολιωτών. Ως πρώτος πολίτης πρέπει και θεωρούμε πως θα στείλεις εν τέλει το μήνυμα…!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει