Μπαράζ συλλήψεων στην Αρτέμιδα για κλοπές σε τουρίστεςΡεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Πολλά είναι τα περιστατικά κλοπών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Αρτέμιδας, και η αστυνομία και το λιμενικό προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 09-07-2019 η ομάδα Δίας προσήγαγε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας τρεις Πακιστανούς υπήκοους (1 ανήλικους, 2 ενήλικες) οι οποίοι απογευματινές ώρες υποδείχθησαν από ανήλικους στην παραλία Αρτέμιδος στους αμμόλοφους μεταξύ του καφέ albatross του αρχαιολογικού χώρου, ως οι δράστες της κλοπής των κινητών τηλεφώνων τους και άλλων αντικειμένων.

Επίσης, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας Αρτέμιδος, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τις βραδυνές ώρες συνελήφθησαν 2 ανήλικοι Αλβανοί υπήκοοι κάτοικοι Αρτέμιδος στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Στη συνέχεια περί ώρα 03:30 από την προκαταρκτική εξέταση προέκυψε κ η συμμετοχή τρίτου αλβανού ανηλίκου ξαδέρφου του ενός εκ των δύο άλλων ο οποίος μετά από επιχείρηση στις 03:30 το πρωί της 10-07-2019 εντοπίστηκε στην παραλία και συνελήφθη, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύφθηκε το σημείο όπου απέκρυπταν τα κλοπιμαία όπου ανευρέθηκαν και τα υπόλοιπα.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των τριών Πακιστανών για κλοπή άρθρο 372π.κ. από κοινού, ενώ για τους Αλβανούς για κλοπή από κοινού. Τα κλοπιμαία πρόκειται να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης διενεργήθηκαν έρευνες στα σπίτια των Αλβανών όπου στο σπίτι του ενός βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι δύο συμμορίες είναι διαφορετικές. Οι δύο Πακιστανοί πρόκειται να απελαθούν για το νομό περί αλλοδαπών. Ερευνάται η συμμετοχή όλων και σε άλλες κλοπές στην περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης της νεολαίας λόγω του σημείου, όπου το τελευταίο μήνα είχαν καταγγελθεί κρούσματα κλοπών κατά κυρίως ανηλίκων στο σημείο κάτω από τα πεύκα.

Σημειώνεται πως φέτος το Λιμενικό Σώμα έχει αναλάβει την αστυνόμευση του αιγιαλού και της παραλίας, χωρίς όμως να ενισχυθεί από προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Ραφήνα δεν ενισχύθηκε καθόλου, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι.

Συγκεκριμένα, ο τομέας ασφάλειας ανάκρισης του λιμεναρχείου Ραφήνας στελεχώνεται μόνο από πέντε άτομα που καλούνται να καλύψουν μια περιοχή από το Γραμματικό Μαραθώνα μέχρι τη Βραυρώνα Αρτέμιδος και το Πόρτο Ράφτη, και φυσικά και το λιμάνι… 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019, 00:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει