Μπλόκο σε φορτίο ναρκωτικών από την Ιταλία με προορισμό την Ελλάδα


Xρήστος Μαζάνης

Φορτίο ναρκωτικών από την Ιταλία με προορισμό  ελληνικό λιμάνι μπλόκαραν οι Ιταλικές Αρχές στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση των διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης ουσιών. Τα ναρκωτικά βρίσκονταν κρυμμένα μέσα σε εμπόρευμα το οποίο μετέφερε μια νταλίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Zougla.gr, το όχημα είχε εισέλθει στο λιμάνι της Ανκόνα και επρόκειτο να φύγει από την Ιταλία με προορισμό τη χώρα μας.

Σημειώνεται πως σύνδεση με το λιμάνι της Ανκόνα έχει το λιμάνι της Πάτρας και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η Ιταλική Αστυνομία Οικονομικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τους άνδρες των Τελωνείων σταμάτησαν το φορτηγό προκειμένου να πραγματοποιήσουν κάποιον έλεγχο έπειτα από πληροφορία που είχαν. Κατά τη διάρκεια αυτού του ελέγχου διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τα έγγραφα τα οποία τους έδωσε ο 35χρονος Έλληνας οδηγός.

Στη συνέχεια λοιπόν αποφάσισαν πως θα πρέπει να προχωρήσουν σε περεταίρω εξέταση του φορτίου το οποίο μετέφερε.

Κατά τη διάρκεια του ενδελεχούς ελέγχου όπου συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι,  διαπίστωσαν ότι ο 35χρονος μετέφερε μέσα σε κουτιά, πλαστικές σακούλες με ναρκωτικές ουσίες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 161 κιλά μαριχουάνας και δύο κιλά επεξεργασμένης μεθαμφεταμίνης.

Ο 35χρονος συνελήφθη και με εντολή του Ανακριτή οδηγήθηκε στις φυλακές του Μοντακούτο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Zougla.gr, κατηγορείται για διεθνή εμπορία ναρκωτικών.

Οι ουσίες, οι οποίες κατασχέθηκαν θα είχαν αποφέρει στους διακινητές  κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Aξιωματικός των Ιταλικών Αρχών ο οποίος εποπτεύει την υπόθεση ανέφερε στο Zougla.gr πως «οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δικτύου επαφών και των τελικών παραληπτών του φορτίου». Ωστόσο  δεν αποκάλυψε το ελληνικό λιμάνι προορισμού λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει