Μπουκώρος: Δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Ι. Πανούση για τους επιτυχόντες της Σχολής Αστυνομίας

Σύμφωνα με απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεσμεύεται ότι με νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει ήδη καταρτιστεί, θα σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιτυχόντες σπουδαστές της Σχολής Αστυνομίας.

Ως εκ τούτου, το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους εισαχθέντες στη Σχολή Αστυνομίας των ετών 2013-2014 και 2014- 2015, οι οποίοι καλούνται προς κατάταξη στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, εξαιτίας των ελλείψεων συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων, πρόκειται να διευθετηθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση. Συγκεκριμένα, προωθείται σχέδιο τροπολογίας για συμπλήρωση του νομικού κενού της υπάρχουσας διάταξης, προκειμένου οι επιτυχόντες των δυο διαγωνισμών να θεωρηθούν προστατευόμενα – εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, από την ημερομηνία έκδοσης των πινάκων του Υ.Π.ΠΑΙ.Θ., ώστε να απολαμβάνουν πλέον όλων των δικαιωμάτων και των διευκολύνσεων που απορρέουν σε όσους φοιτούν σε Σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. Ένα τέτοιο δικαίωμα αποτελεί και η χορήγηση αναβολής κατάταξης από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, ο αρμόδιος Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ότι βρίσκεται εν αναμονή της απάντησης από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με την πρόσληψη – κατάταξη των επιτυχόντων ιδιωτών των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2014 κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Σε περίπτωση θετικής γνωμοδότησης τότε θα προχωρήσει η τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου και θα πραγματοποιηθεί η κατάταξή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει