«Μπουρλότο στην κοινωνία» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 τον υποχρεωτικό εμβολιασμόΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021, 04:09

Το ΜέΡΑ 25, επικαλούμενο την τροπολογία με τίτλο «Υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης» επιτίθεται στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με τη διάταξη αυτή, «η κυβέρνηση βάζει μπουρλότο στην κοινωνία, θεσπίζοντας την καθολική υποχρεωτικότητα εμβολιασμού με τρόπο έμμεσο, πολιτικά δειλό και κοινωνικά ολέθριο: οι εργοδότες θα έχουν το προνόμιο να απαιτούν από τους εργαζομένους να μοιραστούν μαζί τους ευαίσθητα ιατρικά προσωπικά δεδομένα, οι δε εργαζόμενοι θα έχουν την υποχρέωση να τα επιδεικνύουν».

Στην σχετική ανακοίνωση, το ΜεΡΑ 25 τονίζει πως επιβεβαιώθηκε η θέση του, και προσθέτει: 

«Συγκεκριμένα, το άρθρο 1 με τον παραπειστικό τίτλο «Υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης» θεσπίζει ένα προνόμιο για τους εργοδότες και μια υποχρέωση για τους εργαζόμενους αναφορικά με την επίδειξη προσωπικών ιατρικών δεδομένων. Το άρθρο αναφέρει επί λέξει: «Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κορωνοϊό COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου, υποχρεούνται όπως επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate – EUDCC). Το πιστοποιητικό ή η βεβαίωση ελέγχεται από τον εργοδότη μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής της παρ. 1α του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α’ 118), τηρουμένων και των λοιπών διατάξεων του ανωτέρω άρθρου. Η υποχρέωση επίδειξης ισχύει έως τις 31.12.2021».

Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 επισημαίνεται ότι «είναι προφανές ότι η Μητσοτάκης ΑΕ, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο, επιλέγει, όχι την οδό της πειθούς, αλλά της κατάφωρης επιβολής, μετακυλίοντας μάλιστα την ευθύνη στους εργοδότες να τρομοκρατούν τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν υπό το πρίσμα της απόλυσης».

Θέση του ΜέΡΑ 25 είναι: Ναι στον καθολικό εμβολιασμό υγειονομικών και φροντιστών ΑμεΑ και ηλικιωμένων και ταυτόχρονα ΝΑΙ στα εβδομαδιαία τεστ του εν λόγω προσωπικού στο πλαίσιο του δημόσιου δικτύου μαζικών δωρεάν τεστ και εμβολιασμών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021, 04:09Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει