Μπροστά ο Μπελέρης, ο Ράμα επικράτησε σε 50 από τους 61 δήμουςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 10:13

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη Χειμάρρα με τα αποτελέσματα έως τώρα να δείχνουν μια μικρή διαφορά ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, Φρέντι Μπελέρη και Γιόργκο Γκόρο, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν «καθαρογραφεί» τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται το απόγευμα της Τρίτης 16/5.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, οι εκλογές στη Χειμάρρα διεξήχθησαν κάτω από ένα καθεστώς πιέσεων, εκφοβισμού και απειλών, σύμφωνα με τους ομογενείς. Υπήρξαν προβλήματα σε πολλά εκλογικά κέντρα, με πολλούς ψηφοφόρους να δυσκολεύονται να βρουν το όνομά τους στις λίστες, καθώς πολλές από αυτές έχουν σκιστεί ή «εξαφανιστεί».

Σημειώνεται ότι στη Χειμάρρα έφτασαν και δύο κλιμάκια του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έτσι ώστε να διαφυλάξουν την εγκυρότητα της ψηφοφορίας. Το ένα κλιμάκιο, μάλιστα, θα παραμείνει και στη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων.

Σύμφωνα με το αλβανικό newsbomb.al, ο Φρέντι Μπελέρης συγκεντρώνει έως τώρα 1.863 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός του Γκιόργκο Γκόρο 1.858, στις 7 η ώρα το πρωί. Μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 17 από τα 36 εκλογικά κέντρα στη Χειμάρρα. 

 

Σαρωτική νίκη Ράμα

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του MCN TV Λέοναρντ Μίτρο, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στις 8 το βράδυ της Κυριακής (14/5) έκλεισαν οι κάλπες, με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν σαρωτική νίκη του Έντι Ράμα, κάτι που, όπως επισήμανε, δεν το περίμεναν. Το κόμμα του πρωθυπουργού της Αλβανίας έχει κερδίσει τους 50 από τους συνολικά 61 δήμους της χώρας, με την αντιπολίτευση να σημειώνει χαμηλές πτήσεις.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 10:29Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει