Μπροστά στη δυσκολότερη στιγμή της πανδημίας, η Πολωνία αυστηροποιεί τα μέτραΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, 18:16

Η Πολωνία θα κλείσει νηπιαγωγεία, κομμωτήρια και θα περιορίσει τη συμμετοχή στις εκκλησιαστικές λειτουργίες από το Σάββατο μπροστά στη «δυσκολότερη στιγμή» της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της, με τη χώρα να καταγράφει ένα ακόμη ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι είπε ότι το σύστημα υγείας έχει φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων του και ότι ο περιορισμός της κινητικότητας των πολιτών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι αναγκαίος για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού.

«Η Πολωνία σήμερα διέρχεται στη δυσκολότερη στιγμή της πανδημίας εδώ και 13 μήνες», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Πολωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, στο τρίτο κύμα, τα οποία ανήλθαν σε 34.15 σε 24 ώρες, βάσει των στοιχείων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως τόνισε ο Πολωνός πρωθυπουργός, επιπλέον περιορισμοί θα εφαρμοστούν εάν η κατάσταση επιδεινωθεί τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες και υποχρεωτική καραντίνα ενδέχεται να επιβληθεί για τις αφίξεις στα νότια σύνορα της Πολωνίας.

Η Πολωνία μετρά 2.154.821 κρούσματα κορωνοϊού και 50.860 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, 18:18Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει