Μυστήριο με τη βόμβα στου Ζωγράφου


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 13:39

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Όλα τα σενάρια εξετάζουν οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με τη βόμβα η οποία εντοπίστηκε στου Ζωγράφου, πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και εντός της Πανεπιστημιούπολης. Η βόμβα εντοπίστηκε από τον διοικητή του ΑΤ ο οποίος είχε πάει να πάρει τη μοτοσικλέτα του. Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός κατά την ΕΛ.ΑΣ. ήταν ολοκληρωμένος. Υπήρχε δηλαδή εκρηκτική ύλη, άγνωστης προέλευσης, κανονική συνδεσμολογία, πυροκροτητής και ρολόι. Όμως εξέπληξε τους ειδικούς το γεγονός ότι στον μηχανισμό υπήρχαν και καρφιά, τα οποία προορίζονται στο να προκαλέσουν περισσότερα θύματα. Όπως λένε ειδικοί, χωρίς να εξηγούν, η βόμβα εξερράγη από λάθος. Προφανώς θα πρέπει να εντοπιστεί το λάθος και να εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα. 

Συγκεκριμένα ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα μπλε δοχείο μέσα στο οποίο ήταν καρφωμένος σιδερένιος σωλήνας.  Κάποια καλώδια που έβγαιναν μέσα από τον σωλήνα, κατέληγαν σε ένα μεγάλο ρολόι ενώ οι δράστες τον είχαν βάλει σε ένα σακίδιο.

Ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Το ύποπτο αντικείμενο εντόπισε περί τις 09:00 το πρωί ο διοικητής που πήγαινε στο ΑΤ για να αναλάβει την υπηρεσία του, ο οποίος και ειδοποίησε τους πυροτεχνουργούς.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 13:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει