Μυστική η τοποθεσία φύλαξης των εμβολίωνΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 22:10

Μυστική παραμένει η τοποθεσία που θα αποθηκευτούν τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech μόλις αυτά φθάσουν σε ελληνικό έδαφος. Ήδη τα 14 ψυγεία έχουν μεταφερθεί σε αυτό το μυστικό χώρο καθώς τα εμβόλια αναμένονται στις 26 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ενόψει της έλευσης των εμβολίων με τους αρμόδιους να μελετούν κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησης «Ελευθερίας». Όπως ανέφερε το OPEN TV, πριν ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία θα γίνουν τεστ προσομοίωσης, για να δουν πώς κυλά ο προγραμματισμός.

Οι πολίτες που θα προσέρχονται για το εμβόλιο θα δίνουν ένα σύντομο ιστορικό και στη συνέχεια θα οδηγούνται στο παραβάν. Το SMS που θα δέχονται για το ραντεβού τους θα περιλαμβάνει τόσο την ημερομηνία της πρώτης δόσης όσο και της δεύτερης.

δίνοντας το χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως, μετά την έγκριση από την ΕΕ, το εμβόλιο της Pfizer θα βρίσκεται στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επομένη, στις 27, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας.

Άλλωστε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στον εμβολιασμό θα προηγούνται οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, 22:10Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει